(VIDEO) POLICAJKA LOPOV IZ BRČKOG IPAK OPTUŽENA: Krađa bunde je snimljena kamerom, a njeno opravdanje je krajnje drsko
Foto: Youtube screenshot

pravda

(VIDEO) POLICAJKA LOPOV IZ BRČKOG IPAK OPTUŽENA: Krađa bunde je snimljena kamerom, a njeno opravdanje je krajnje drsko

Bosna i Hercegovina -

Na društvenim mrežama, a kasnije i portalima u BiH, krajem prošle godine se pojavio video snimak nadzornih kamera sa pijace Arizona.

Na tom se vidi pripadnica MUP-a Tuzlanskog kantona Amira iz Gračanice dok - kako se čini na videu - bez plaćanja uzima bundu koja se prodaje za 1.200 KM i navodno je od pravog krzna. Takođe čuju se i glasovi zaposlenih na Arizona pijaci dok pregledaju video, i komentarišu ponašanje žene koja skida zimsku bundu s lutke, a potom s njom u rukama žurno napušta objekat.

Nakon što su i portali objavili snimak incidenta, javila policajka Amira i tvrdi da se radi o zabuni, te da nije reč o krađi. "Jakna nije ukradena. Bila sam kod žene koja je prodavala, samo sam uzela jaknu i tražila ženu da je pitam za cenu, a vratila sam je kada je ona naišla. Da sam htela da je uzmem, uzela bi i otišla, napisala je Amira u poruci na Fejsbuku tuzlanskim portalima koji su prvi objavili snimak.

Ipak, kako javlja Srna, Osnovni sud u Brčkom potvrdio je optužnicu protiv A.B. službenice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona zbog sumnje da je nedavno na pijaci Arizona izvršila krađu, navedeno je iz Tužilaštva.

Optužnica, koju je podiglo Tužilaštvo distrikta, tereti A.B. (33) iz Lukavca da je 2. decembra prošle godine na pijaci Arizona u mestu Porebrice kod Brčkog ukrala odevni artikl vjedan 1.200 KM. -

"Ona je iz jednog butika sa izložbene lutke skinula, probala odevni arikal, i otišla u njemu, zbog čega je vlasnika čiji su inicijali O.H. oštetila za 1.200 KM, navedeno je iz Tužilaštva. Na video-snimcima koje je vlasnik butika dostavio policiji i medijima sa ciljem bržeg pronalaska osobe, može se zaključiti da je reč o bundi od prirodnog ili veštačkog krzna.

Kurir.rs/Doznajemo.com

Foto: Youtube screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) MERKELOVA DOGODINE U SRCU ŠUMADIJE ?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track