Najnovije vesti

JUNKERU U SARAJEVU URUČENI ODGOVORI NA UPITNIK: Ovo će ubrzati kandidatski status BiH
Foto: Avaz.ba

ZVANIČNA POSETA

JUNKERU U SARAJEVU URUČENI ODGOVORI NA UPITNIK: Ovo će ubrzati kandidatski status BiH

Bosna i Hercegovina

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Јunker i evropski komesar za politiku proširenja i susedstva Јohanes Han sastali su se u Sarajevu sa članovima Predsedništva BiH Draganom Čovićem, Mladenom Ivanićem i Bakirom Izetbegovićem.

Predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović i predsedavajući Saveta ministara Denis Zvizdić uručili su odgovore na Upitnik predsedniku Evropske komisije Žan-Klodu Јunkeru.

Ceremoniji uručenja odgovora na Upitnik Evropske komisije prisustvovali su i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić i bošnjački član Bakir Izetbegović.

U zvaničnoj poseti BiH danas borave Јunker i evropski komesar za politiku susedstva i pregovore o proširenju Јohanes Han.

Јunker bi danas trebalo da se obrati i poslanicima i delegatima na zajedničkoj sednici oba doma parlamenta BiH.

Evropski komesar za politiku susedstva i pregovore o proširenju Јohanes Han je 9. decembra 2016. godine uručio Zvizdiću Upitnik Evropske komisije.

Evropska komisija je tim činom zvanično započela proces pripreme mišljenja o zahtevu za članstvo BiH u Evropskoj uniji, koji je predat Savetu Evropske unije u februaru 2016. godine.

Predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović ocenio je da će predaja Upitnika predsedniku Evropske komisije Žan-Klodu Јunkeru ubrzati kandidatski status BiH i podsetio da je pre dve godine predat zahtev za priključenje EU.

Čović je istakao da je odgovor na Upitnik bio ogroman posao koji je rađen 14 meseci, a zadnjih šest je priveden kraju.

Kurir.rs/ Avaz.ba/ RTRS

Foto: Avaz.ba

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...