NE PADA BLOKADA U TUZLI: Veterani i dalje drže Šićki Brod, ne odustaju od zahteva
Foto: Printscreen Klix.ba/D.Z.

PROTEST

NE PADA BLOKADA U TUZLI: Veterani i dalje drže Šićki Brod, ne odustaju od zahteva

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Grupa demobilisanih boraca tzv. Armije BiH i dalje drži u blokadi petlju Šićki Brod u Tuzli, zahtevajući ispunjenja njihovih zahteva koji su pre svega socijalne prirode.

Iza grupe od blizu 100 demonstranata je još jedna noć provedena na saobraćajnicama i temperaturi koja se spuštala ispod nule, ali, kako su i ovog jutra poručili, od svojih zahteva ne odustaju.

Za razliku od prve noći, demobilisani borci sinoć su postavili i nekoliko šatora kako bi mogli da se zagreju. Dodatni problem stvorio im je i sneg koji je juče od poslepodnevnih sati neprestano padao na području Tuzle.

foto: Printscreen Klix.ba/D.Z.

U odnosu na prvi dan blokade Šićke petlje, jutros na putnim pravcima koji iz Sarajeva, Orašja i Doboja vode prema Tuzli nema prevelikih gužvi, s obzirom na to da vozači koriste alternativne putne pravce kako bi stigli do centra grada.

Do kada će tuzlanska petlja biti blokirana nije poznato, s obzirom na to da okupljeni nekadašnji borci nisu uspeli da usposte dijalog s resornim federalnim ministrom Salkom Bukvarevićem.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen Klix.ba/D.Z.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track