DODIK: Priznanje koje mi je dodelila Srebrenica ne doživljavam kao pobedu nad bilo kim
Foto: RTRS

proslava dana opštine

DODIK: Priznanje koje mi je dodelila Srebrenica ne doživljavam kao pobedu nad bilo kim

Bosna i Hercegovina -

U Srebrenici je danas, povodom proslave Dana opštine, predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku uručena Plaketa sa zlatnim grbom opštine.

U Srebrenici je prethodno održan sastanak Dodika, ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina i načelnika opštine Mladena Grujičića.

Odmah nakon sastanka upriličena je svečana sednica Skupštine opštine na kojoj su uručena najveća opštinska priznanja.

Navodi se da je najveće opštinsko priznanje Dodiku dodeljeno odlukom skupštinske većine, koju čine srpski odbornici.

Dodik je rekao da priznanje koje mu je dodeljeno ne doživljava kao pobedu nad bilo kim, već kao priznanje za razvoj ove lokalne zajednice.

"Za mene je to priznanje, ne samo za moj rad, nego i za odnos Republike Srpske prema ovoj opštini u kontinuitetu, u teškim uslovima i poslijeratnoj obnovi Srebrenice", naveo je Dodik.

On je kazao da je Srebrenica uvek posmatrana kao lokalna zajednica u koju treba dodatno ulagati kako bi se "osposobila i počela fino da izgleda", dodavši da se to već sada može primetiti.

"Ovo je specifično mesto zbog tragedije koja se ovde desila, ali mesto koje daje šansu da se pomirimo, da se ne deli bol, nego jednostavno da svi oni koji su odgovorni za bilo koji zločin odgovaraju, a da se bol poštuje i uvažava", naveo je predsednik Srpske.

On je izrazio zahvalnost Srbiji i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću što je pomogao ovu lokalnu zajednicu na vidljiv način.

"Da nije bilo te svesrdne pomoći, sigurno mnogo stvari ne bi uspeli da uradimo", naveo je Dodik.

Plaketa sa srebrnim grbom opštine dodeljena je srpskom članu Predsedništva BiH Mladenu Ivaniću, a Plaketa sa bronzanim grbom Međunarodnom forumu solidarnosti "EMAUS".

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je da je predviđeno da ministar Vulin zajedno sa predsednikom Srpske obiđe dečiji vrtić i firmu "Ekonomik grup", čija je izgradnja finansirana novcem Vlada Srbije.

Kurir.rs/Tanjug Foto: RTRS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) ĐINĐIĆ BIO KOD LEGIJE NA SLAVI ŠEST MESECI PRE UBISTVA?! Komandant Žandarmerije ispričao nepoznate detalje koji su prethodili atentatu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja