CRNADAK U SKOPLJU POTPISUJE VAŽAN SPORAZUM: Građanima dve zemlje neće trebati pasoš
Foto: AP

putovanje sa ličnom kartom

CRNADAK U SKOPLJU POTPISUJE VAŽAN SPORAZUM: Građanima dve zemlje neće trebati pasoš

Bosna i Hercegovina -

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da je sutrašnja posjeta Makedoniji važna zbog potpisivanja sporazuma koji će omogućiti građanima dve zemlje prelazak granice samo s ličnom kartom.

Crnadak, koji je u delegaciji koju će u poseti Skoplju predvoditi predsedavajući Veća ministara BiH Denis Zvizdić, kazao je da je ta mogućnost putovanja samo s ličnim kartama novi doprinos u slobodi kretanja u regionu.

"S obzirom na to da već postoji sličan sporazum sa Srbijom, to znači da će na potezu BiH - Makedonija ljudi moći kretati samo s ličnim kartama", naglasio je šef BiH diplomatije.

Delegacija BiH će tokom posete Makedoniji prisustvovati i komemorativnom programu povodom 75. godina od holokausta nad makedonskim Jevrejima.

Planiran je i sastanak delegacije BiH sa premijerom Makedonije Zoranom Zaevom, predsednikom Skupštine Makedonije Talatom Džaferijem i predsednikom Makedonije Đorđom Ivanovom.

Crnadak će se sastati i sa ministrom spoljnih poslova Republike Makedonije Nikolom Dimitrovim, s kojim će biti i potpisan sporazum koji će omogućiti građanima dve zemlje prelazak granice samo s ličnom kartom.

Kurir.rs/Radio sarajevo

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track