Najnovije vesti

UČENIK UZIMAO 50 EVRA PO LAŽNOJ DOJAVI: Izmišljene bombe danima praznile sarajevske učionice
Foto: Avaz.ba

IZBEGAVALI KONTROLNE

UČENIK UZIMAO 50 EVRA PO LAŽNOJ DOJAVI: Izmišljene bombe danima praznile sarajevske učionice

Bosna i Hercegovina

Sarajevski policajci priveli su trojicu maloletnika zbog sumnje da su u proteklom periodu lažno dojavljivali da su u sarajevskim srednjim školama postavljene bombe. Radi se o ukupno deset prijava u samo 11 dana.

Vrbovali druga

 

Učenici su dali izjave u policiji, a onda su pušteni. Takođe nezvanično, nekolicina đaka je jednom od privedenih maloletnika dala oko 50 evra (100 KM) i mobilni telefon da pozove policiju i kaže da je postavljena bomba kako bi izbegli kontrolni. Navodno se radilo o predmetu Latinski jezik u Zubotehničkoj školi.

 

Deveti slučaj odigrao se juče u 10.50 sati, kad je sarajevskoj policiji prijavljeno da je u Prvoj gimnaziji postavljena bomba. Policajci su odmah po dojavi otišli u školu, gde je obavljen kontradiverzioni pregled. Učenici i zaposleni su za to vreme bili evakuisani. Utvrđeno je da se radilo o lažnoj dojavi.

Evakuacija škola

 

Svega tri sata posle, oko 14 sati, policajci su morali na novu, desetu intervenciju, jer je u Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo stigla nova dojava o bombi, ovog puta u Petoj gimnaziji. I ova je škola odmah evakuisana, a policajci su pregledali sve prostorije. Konstatovano je da je i ova dojava bila lažna.

 

Kurir.rs/ Avaz.ba

Foto: Avaz.ba

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

(KURIR TV VESTI) SRBI OPET ŠVERCUJU KOKAIN NA ZAPADU! Hapšenja u Grčkoj!

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...