DODIK ZAHTEVA EKSPERTIZU SMRTI MLADIĆA IZ BANJALUKE: Istraga nije završena, tražim da se slučaj što pre reši!
Foto: Reuters / Dado Ruvić

slučaj davida dragičevića

DODIK ZAHTEVA EKSPERTIZU SMRTI MLADIĆA IZ BANJALUKE: Istraga nije završena, tražim da se slučaj što pre reši!

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik zatražio je danas od ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača dodatnu ekspertizu smrti Davida Dragičevića (21) iz Banjaluke.

"Istraga nije završena i tražim da se što pre reši taj slučaj. Žao mi je što neki pokušavaju da uvuku politiku u sve to i što dobija drugu konotaciju", rekao je Dodik posle sastanka s Lukačom.

Roditelji mladića tvrde da je on ubijen, da je prvo pretučen, jer je njegovo telo unakaženo, a potom gurnut u reku Crkvena u centru Banjaluke.

Policija RS juče se saopštila da je mladić, u noći 17. marta, kad je nestao, bio u nekoliko banjalučkih kafića, da je učestvovao u jednoj manjoj tuči, potom navodno opljačkao jednu kuću, svratio do pekare da jede, a potom se utopio.

Telo mladića nađeno je 24. marta u reci Vrbas.

Sinoć je na banjalučkom Trgu Krajine održan skup nekoliko stotina građana Banjaluke pod nazivom "Pravda za Davida", a ponovo je najavljen za večeras.

Ministar unutrašnjih poslova Lukač je najavio da će danas posetiti porodicu tog mladića, a s njegovim roditeljima razgovaraće i Dodik.

"Ne znam zašto policija nije u toku dosadašnje istrage razgovarala sa roditeljima, ali ćemo to svakako uraditi", kazao je Lukač.

On je odbacio tvrdnje da MUP pokušava da zataška ubistvo, dodavši da da niko iz policije nije rekao da je mladić sam skočio u reku, već da je smrt nastupila utapanjem.

"Da li ga je neko gurnuo ili se desilo nešto drugo, policija mora još ispitati i saslušati sva lica s kojima je bio u kontaktu", kazao je Lukač.

Kurir.rs / Beta

Foto: Reuters / Dado Ruvić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) Evo šta Marko Đurić kaže o kosovskoj policiji dan posle hapšenja i maltretiranja!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track