ZVANIČNICI SRPSKE ČESTITALI VASKRS: Slaveći radosni dan obnavljamo i jačamo veru i snagu na putu mira i ljubavi!
Foto: RTRS

ČESTITKA

ZVANIČNICI SRPSKE ČESTITALI VASKRS: Slaveći radosni dan obnavljamo i jačamo veru i snagu na putu mira i ljubavi!

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, arhijerejima i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim vernicima pravoslavne veroispovesti najveći hrišćanski praznik Vaskrs.

Dodik je poručio da je Vaskrs najveći hrišćanski praznik čije su poruke i simbolika sadržani u temeljnim civilizacijskim vrijednostima koje su duboko ukorenjene u bogatu tradiciju i običaje pravoslavnih hrišćana.

"Suočeni sa brojnim izazovima u današnje vreme, potrebno nam je da, slaveći radosni dan Hristovog vaskrsnuća, obnavljamo i jačamo veru i snagu na putu mira, ljubavi, uzajamnog poštovanja i solidarnosti među ljudima i narodima", navodi se u čestitki predsednika Srpske.

Dodik je vernicima pravoslavne veroispovesti poželio da predstojeće praznične dane provedu u dobrom zdravlju, duhovnom miru, slozi i radosti sa svojim najbližim uz tradicionalni pozdrav "Hristos vaskrse - vaistinu Vaskrse!"

Predsednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i pravoslavnom narodu srpskom hrišćanski praznik Vaskrs, uz želju da ga proslave u duhovnom miru, ljubavi, praštanju i slozi.

"Neka praznik nad praznicima bude podstrek i nadahnuće u našem životu i radu da bismo revnosno njegovali i očuvali svoj identitet i vrline, a uporedo snažili hrišćanske vrednosti", poručila je Cvijanovićeva.

Premijer Srpske je čestitku uputila u svoje i u ime Vlade Republike Srpske, uz tradicionalan pozdrav "Hristos voskrese - vaistinu voskrese".

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i pravoslavnom narodu srpskom Vaskrs, uz želju da smisao i radost Vaskrsa i dalje ostanu osnovna pokretačka snaga.

Uz tradicionalni pozdrav "Hristos vaskrse – Vaistinu vaskrse!", Čubrilović je pravoslavnim vernicima poželio mir i zdravlje, te da u sreći proslave praznik nad praznicima koji je temelj vere hrišćanske.

"Neka smisao i radost Vaskrsa i dalje ostanu naša osnovna pokretačka snaga i nepokolebljiva osnova zdravog i hrišćanski uzvišenog životnog verovanja na čijim krilima ćemo odolevati raznim iskušenjima savremenog sveta i graditi svetliju budućnost", istakao je Čubrilović u čestitki.

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas najveći hrišćanski praznik - Vaskrs kojim se slavi vaskrsenje Isusa Hrista iz mrtvih i koji predstavlja suštinu hrišćanske vere.

Kurir.rs/ RTRS

Foto: RTRS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) VASKRS JE PRAZNIK NAD PRAZNICIMA: Pogledajte šta se tačno dogodilo i koji događaj slavimo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track