OBJAVLJENI NALAZI OBDUKCIJE DAVIDA DRAGIČEVIĆA: Mladić se utopio, ali je imao i veliki broj podliva
Foto: Facebook/Printscreen

UZNEMIRUJUĆI DETALJI

OBJAVLJENI NALAZI OBDUKCIJE DAVIDA DRAGIČEVIĆA: Mladić se utopio, ali je imao i veliki broj podliva

Bosna i Hercegovina -

Majka Davida Dragičevića čije je telo pronađeno u reci Vrbas 24. marta objavila je nalaze obdukcije koja je izvršena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.

U nalazu se navodi kako je smrt nasilna i da je nastupila usled utopljenja u vodi.

U zaključku doktora Željka Karana navodi se kako su ustanovljene spoljašnje povrede, nagnječenja i krvni podlivi na glavi, trupu i ekstremitetima koje su nesporno nastale dok je bio živ i koje su po svojoj prirodi mehaničke.

"Povrede su nastale delovanjem mehaničke sile, pri tome su delovi ljudskog tela mehaničko sredstvo podobno za nanošenje ovakvih povreda. Opisane povrede mogle su nastati u fizičkom sukobu s jednom ili više osoba. Opisane povrede, pojedinačno i grupno, lake su telesne povrede i ne mogu se dovesti u vezu sa smrću", napisano je u nalazu.

Kao vreme smrti navodi se najviše sedam dana pre obdukcije. U trenutku kad je telo Davida dovezeno, već je počela faza truljenja. Na sebi je imao duboke cipele, tamnoplave farmerke, šarenu crveno-plavu majicu, crni džemper i tamnoplavu jaknu. Sve je bilo natopljeno i blatom i muljem. Pantalone su bile pocepane na kolenima, a u džepovima je imao mobilni, džepni nož, melem za usne, ključeve, novac (3x50 KM, 1x20 KM i 1x10 KM) i novčanik u kojem su bile lične karte (bh. i austrijska).

Levi očni kapak bio je otečen, na desnom je imao podliv, ali nije bilo rasklimanih i sveže izbijenih zuba. Na dlanovima i kolenima se vide posmrtna oštećenja nastala struganjem o tvrde objekte u vodi. Imao je nagnječenja na levoj strani čela, jagodicama i nosu, kao i podlive za koje je obducent napisao da su najverovatnije postmortalna oštećenja. Podlive je imao i na dlanovima, kuku i kolenima, ali nisu utvrđeni prelomi kostiju. Identitet je utvrdio njegov otac Davor Dragičević.

Kurir.rs/Klix.ba Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track