UHAPŠENA NARKO-BANDA U BANJALUCI: Inspektorima prodali kilogram kokaina, pa završili iza rešetaka!
Foto: printscreen banjalucanke.com

naseli

UHAPŠENA NARKO-BANDA U BANJALUCI: Inspektorima prodali kilogram kokaina, pa završili iza rešetaka!

Bosna i Hercegovina -

BANJALUKA - Banjalučani Mirče Kerkez (33), Srđan Velimirović (22), Nikola Gajić (22) te B. Ž. (40), koji su uhapšeni u akciji "Ekspert", pali su prilikom primopredaje droge kada su maskiranim inspektorima MUP-a RS prodali 1,2 kilograma kokaina.

Izvor blizak istrazi otkriva da je akcija pripremana mesecima da bi inspektori došli do dokaza i ostvarili kontakt sa dilerima, da bi potom od njih kupili manju količinu kokaina. Kao zadovoljni kupci, od osumnjičenih su tražili da im nabave mnogo veću količinu kokaina, na šta su oni i pristali.

Primopredaja droge dogovorena je u blizini jezera u Trnu kod Laktaša i osumnjičeni su uhvaćeni u policijsku zamku.

foto: Printscreen

Ne sumnjajući šta im se sprema, kokain je na dogovoreno mesto doneo prvoosumnjičeni Kerkez, koji se dovezao automobilom. Čim je od kupca uzeo novac, oko 70.000 KM (35.000 evra), opkolili su ga i uhapsili maskirani inspektori u civilu.

Kao vođa grupe tereti se Kerkez, a sumnja se da je imao jake veze u podzemlju, kao i van granica BiH, i da je uglavnom radio naveliko. Nije se isticao po nasilnim ispadima, ali je prolazio kroz policijske evidencije. Tokom 2011. i 2012. privođen je u dve policijske akcije zbog imovinskih delikata, ali mu ništa od toga nije dokazano. Slična situacija je i s ostalim osumnjičenim, koji su do sada uglavnom bili anonimusi u poslu s trgovinom drogom.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Printscreen banjalucanke.com

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) ČIJE JA LUKSUZNA VILA NA POVLENU, VREDNA 1,5 MILIONA EU?! Šešelj tvrdi da je Dušana Mihajlovića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track