JEZIVI DETALJI DRAME U KALESIJI: Posle pokušaja samospaljivanja Ibro Okić (62) kritično, evo kako je sprečena veća tragedija!
Foto: printscreen Avaz.ba, printscreen Avaz.ba

haos u zgradi opštine

JEZIVI DETALJI DRAME U KALESIJI: Posle pokušaja samospaljivanja Ibro Okić (62) kritično, evo kako je sprečena veća tragedija!

Bosna i Hercegovina -

KALESIJA - Stanje Ibre Okića (62), koji se u ponedeljak posuo benzinom i zapalio u zgradi Opštine Kalesija je veoma kritično.

Iz tuzlanskog UKC-a su rekli da se Ibro Okić i dalje nalazi na Odeljenju intenzivne nege, na respiratorima i njegovo stanje je izuzetno teško.

Ljubica Radić, radnica Odseka za boračko-invalidsku zaštitu i raseljena lica, u čijoj kancelariji je bio Ibro Okić pre nego što se zapalio, kaže da je pretrpela veliki šok.

"Bilo je strašno. Ušao je da se raspita za smeštaj. Mi smo mu ranije nudili smeštaj u Jeginovom Lugu, ali on to nije želeo da prihvati. Tražio je smeštaj u Memićima. Rekla sam mu da će možda biti kada se naprave zgrade u koje bi trebali da se presele neki korisnici kolektivnog smeštaja u Memićima.

foto: printscreen Avaz.ba, printscreen Avaz.ba

Posle toga je izašao iz kancelarije, a kasnije sam čula tresak, i videla plamen i dim kako prodiru u kancelariju", kaže Ljubica Radić. Ona je dodala da je zahvalna radniku Mustafi Đedoviću, koji je bio najprisebniji i prvi priskočio u pomoć.

Mustafa Đedović je prvi ugasio požar. I sam je tom prilikom zadobio povrede ruke i opekotine po glavi i trovanje dimom. I njemu je medicinska pomoć pružena na tuzlanskom UKC-u. Pušten je kući i nalazi se na bolovanju.

foto: printscreen Avaz.ba, printscreen Avaz.ba

"Kada je puklo, mislio sam da je granata. Izašao sam iz kancelarije i video čoveka kako gori. Dim se brzo širio. Uspeo sam dohvatim aparat i ugasim vatru koja je zahvatila čoveka, a potom i ormar koji se nalazio u hodniku.

Dim je bio veoma gust i skoro ništa se nije videlo. Znao sam da u kancelarijama ima radnika. Kada sam ušao u Ljubicinu kancelariju, ona je stajala kraj prozora u panici. Bila je izgubljena.

foto: printscreen Avaz.ba, printscreen Avaz.ba

Uspeo sam da je izvučem napolje. Posle sam otvorio još dve kancelarije. U jednoj od njih je bila i Hata Mujčinović, pomoćnica opštinskog načelnika i šefica Službe za opštu upravu i društvene delatnosti. I ona je bila prepadnuta", priča Mustafa Đedović.

Zahvaljujući njegovoj prisebnosti, spričena je veća tragedija. To kažu i Hata Mujčinović i Ljubica Radić. Još kažu da su u početku mislile da je neko bacio bombe. Posle incidenta prilikom ulaska u zgradu opštinre je pojačana kontrola stranaka.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto printscreen Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track