Najnovije vesti

IZNENADNO BOGATSTVO DIREKTORA OBAVEŠTAJNE SLUŽBE BiH: Kupio velelepne kuće u Sarajevu, a pravi šok je CENA!
Foto: Avaz.ba

AFERA

IZNENADNO BOGATSTVO DIREKTORA OBAVEŠTAJNE SLUŽBE BiH: Kupio velelepne kuće u Sarajevu, a pravi šok je CENA!

Bosna i Hercegovina

Odlazeći direktor Obaveštajne službe BiH, Osman Mehmedagić Osmica, odnedavno je vlasnik dve kuće u Sarajevu. Prema dostupnim informacijama - a Mehmedagić bi trebao da ih pojasni javnosti i Komisiji za nadzor nad radom OSA - kuće su plaćene oko 100.000 evra.

Prodavac kuće je Šaćir Čedić, suprug Muvedete Čedić-Butmir, jedne od najbližih saradnica Sebije Izetbegović, koja je javnosti postala poznata kada je objavljena njena godišnja plata od oko 50.000 evra.

 

Inače, Šaćir Čedić je i vlasnik poslastičarnice u Ferhadiji i vrlo blizak prijatelj porodice Izetbegović.

 

U celoj priči vrlo je mutna preniska cena ovih nekretnina. Jer, čak i laici znaju da su ove kuće na tržištu vredne najmanje pola miliona KM (oko 250.000 evra). Zato se i postavlja pitanje da li se radi o fiktivnom ugovoru ili, možda, poklonu.

 

foto: Avaz.ba

Dodatno, ostaje pitanje i za Šerifa Isovića, direktora Poreske uprave FBiH, na koliko je Uprava procenila vrednost nekretnina, je li porez obračunala na realnu cenu ili na očiglednu lažnu i netržišnu.

 

Skoro pa je očekivati da će Mehmedagić reći kako je njegov novac potekao od estradnih zarada njegove poluanonimne supruge i pevačice narodnih pesama Amele Šehović.

 

Tu se, međutim, pojavljuje problem zašto taj novac nije prijavljen u njenim godišnjim prihodovanjima. Svaki poznavalac narodnjačke scene zna da njeno pevačko ime u finansijskom smislu ne vredi prebijene pare i ona u tom smislu, praktično, i ne postoji.

 

Ali, ova priča mora dobiti svoj epilog i u Parlamentu BiH. Naprosto, zbog delikatnosti radnog mesta gospodina Mehmedagića, njegovi prihodi moraju biti objašnjeni i logični.

 

U sprečavanju takvog raspleta teško mu mogu pomoći statusi i fotografije njegove supruge Amele na društvenim mrežama.

 

Ona je odavno poznata po najavljivanju procesuiranja ili hapšenja SDA ili rivala ove stranke i po blago lascivnim fotografijama koje priliče estradnim umetnicima.

Lukač i Osmica izdižu se iznad tužilaca, Čampara se boji što je otkriven

 

Činjenica da Osman Mehmedagić Osmica već decenijama slepo i telohraniteljski štiti političke, porodične i privatne interese Bakira Izetbegovića poznata je svima.

 

Takođe, ni podatak da je Dragan Lukač već dvadesetak godina partijski policajac vrha SDA nikoga ne iznenađuje. Sumnjivim privremenim sudskim merama i u poznim godinama za policajca ostao je na čelu direktora FUP, a u međuvremenu su mu, naravno, kao i Mehmedagiću, partijski šefovi omogućili ukidanje obavezujućeg parlamentarnog nadzora.

 

Građani i ljudi ih se s ironičnim podsmehom klone, jer znaju da za manje od godinu obojica idu u penzionersko ribarenje ili privatni biznis.

 

Ali, njih dvojica na svaki se način trude da što više glume državu i svemoć.

 

Ako se neke kuloarske informacije pokažu tačnim, da njih dvojica, s pečatima svojih institucija, doslovce određuju tužilaštvima s kojim tužiocima žele ili ne žele raditi, onda je to neverovatan pravni udar na suverenost pravosuđa i zakon svake demokratske države.

 

Takvo je, naime, pravilo i u svim zemljama Evrope i šire, da svim istragama upravljaju isključivo tužioci, a policija ili segmenti obaveštajne službe njihov su alat, odnosno operativni servis.

 

foto: Avaz.ba

Lepša polovina se sunča

 

Mehmedagićeva supruga Amela trenutno radi na poziciji stručnog saradnika za poštanski saobraćaj - sektor za poštanski promet.

 

Dok se ne bavi poštom - a njeni estradni nastupi, kao što je već rečeno, skoro pa su nepostojeći - bavi se društvenim mrežama, političkim komentarima, pretećim aluzijama i, naravno, svojim fotografijama.

 

Na ovoj koju objavljujemo, osim zaista lepe prirode, upadljiv je i jedan tipično nebošnjački detalj - pirsing na pupku.

 

Kurir.rs/ Avaz.ba

Foto: Avaz.ba

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...