(VIDEO) BANJALUKA SLAVI 73 GODINE OD POBEDE NAD FAŠIZMOM: Svečana akademija i polaganje venaca podom Dana grada
Foto: Video prtscr / RTRS

proslava

(VIDEO) BANJALUKA SLAVI 73 GODINE OD POBEDE NAD FAŠIZMOM: Svečana akademija i polaganje venaca podom Dana grada

Bosna i Hercegovina -

Banjaluka brojnim manifestacijama obeležava Dan grada i 73 godine oslobođenja od fašizma u Drugom svetskom ratu.

Tim povodom su delegacija Narodne skupštine i ministar rada i boračko invalidske zaštite Milenko Savanović položili vence na Trgu palih boraca.

Savanović je poručio da je banjalučka regija u 20. veku pretrpela velika stradanja, a da su Banjalučani dali veliki doprinos u borbi protiv fašizma. On je rekao da je od velikog značaja da ljudi budu svesni šta znače mir i sloboda na ovim prostorima, i dodao da je rat zlo koje nikome ne treba poželeti.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić primio je delegaciju distrikta Vasiljevska ostrva, dela Sankt Petersburga, kao i delagaciju makedonskog grada Kumanovo. Radojičić je najavio da bi obeležavanju Dana grada trebalo da prisustvuje 35 delegacija iz 10 zemalja.

U okviru obeležavanja Dana grda, na fasadi Banskog dvora u 20.00 časova biće prikazana video instalacija povodom kandidature Banjaluke za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine.

Takođe, biće održana i svečana akademija kojoj će prisustvovati predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijerka Željka Cvijanović.

Kurir.rs / RTRS

Foto: Video prtscr / RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track