KOLIMA UBIO MEDVEDA KOD KAKNJA: Opština traži reakciju nadležnih!
Foto: Avaz.ba

NIJE PRVI PUT

KOLIMA UBIO MEDVEDA KOD KAKNJA: Opština traži reakciju nadležnih!

Bosna i Hercegovina -

Pre nekoliko dana na auto-putu kod Kaknja automobil je usmrtio medveda. S obzirom na to da ovo nije bio prvi slučaj stradanja divljih životinja na ovom području, iz Opštine Kakanj su se oglasili saopštenjem i zatražili reakciju JP ''Autoceste FBiH'' da bi se rešio ovaj problem.

"Zbog čestih pojava divljih života na regionalnom putu na području Kaknja, Opština Kakanj će zatražiti od Javnog preduzeća “Autoceste FBiH” da osmisli i realizuje aktivnosti na uspostavi koridora na ovom području za migracije divljih života, s obzirom na to da je očito da je taj prirodni koridor prekinut izgradnjom puta."

Najnoviji slučaj zabiežen pre nekoliko dana, kada je automobil marke BMW naletio na medveda na putu na ovom području, doneo je novi talas zabrinutosti građana i svih učesnika u saobraćaju.

Nedavno je na ovom području zabeležen i slučaj kada se srndać zapetljao u žicu, zabeležen je i slučaj kretanja divljih svinja regionalnim putem, kao i slučaj pojave mladunčeta divlje svinje na lokalitetu Termoelektrane Kakanj.

"Očito je da na ovom području divlje životinje silaze s brda i prelaze kotlinu i korito reke Bosne i da će se slučajevi pojave divljih životinja na ovom lokalitetu i dalje beležiti, pa je nužno pronaći način da se omogući životinjama kretanje", saopštili su iz Opštine Kakanj.

Kurir.rs/ Avaz.ba

Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track