Najnovije vesti

APEL VLASTIMA ČOVEKA KOGA POVEZUJU SA SMRĆU DRAGIČEVIĆA: Zaštitite me, nisam kriv za Davidovu smrt
Foto: Facebook/David Dragičević

otvoreno pismo

APEL VLASTIMA ČOVEKA KOGA POVEZUJU SA SMRĆU DRAGIČEVIĆA: Zaštitite me, nisam kriv za Davidovu smrt

Bosna i Hercegovina

Filip Ćulum, Banjalučanin koji se na društvenim mrežama dovodi u vezu sa smrću Davida Dragičevića (21), poslao je otvoreno pismo nizu funkcionera RS. 

On se obratio predsedniku RS Miloradu Dodiku, premijerki Željki Cvijanović, ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču i Okružnom tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Želimiru Lepiru, sa zahtevom da ga zaštite, jer, kako ističe, nije kriv za smrt Dragičevića.

 

Pismo prenosimo u celosti:

 

"Ja Filip Ćulum rođen 03.12.1998 u Banjaluci gde živim i radim kao konobar, u svom životu nikada nisam bio u policijskoj stanici do slučaja tragične smrti Davida Dragičevića. Nikada u životu se nisam tukao niti sukobio sa bilo kim niti sam imao bilo kakve veze sa kršenjem bilo kakvih zakona".

 

"Veče kada je nestao Dragičević David sam bio na svome radnom mestu i u više navrata detaljno policiji dao izjavu o svome kretanju za tu noć. Tražio sam da se podvrgnem poligrafskom ispitivanju što je obavljeno i to dva puta, poligrafista MUP-a RS i poligrafista iz Sarajeva. I oba testa sam u potpunosti prošao jer apsolutno nemam nikakve veze sa spornim događajem".

"Ja sam se u više navrata javio ocu pokojnog Dragičevića, Davoru Dragičeviću i to: Prvi put sam mu poslao poruku odmah prvi dan nakon pronalaska tela pokojnog Dragičevića , da sam voljan, kada god on može da odvoji vreme da dođem do njega kući i odgovorim mu na sva pitanja koja su eventualno sporna u vezi samnom, te da mi javi kada da dođem na šta je on odgovorio sa “ok” i nije se nikad javio."

 

"Kada su usledili pozivi da svi koje on poziva dođu na Trg u 18h opet sam mu se javio porukom da ću večeras doći na Trg na šta sam očekivao da mi on potvrdi da li da dođem, međutim odgovor nisam dobio, zbog čega nisam ni otišao, jer se nisam osećao bezbedno u masi".

 

"Ja sam se, po mom shvatanju, sasvim slučajno našao u poruci pokojnog D. Davida u noći kada je nestao, jer je nesporno da se isti tu noć fizički sukobio sa mojim rođakom N. Ćulumom, zbog čega postoji mogućnost da je zamenio naša imena".

 

"Ja sam poznavao pokojnog D.Davida iz naselja u kojem živimo obojica, praktično iz viđenja, nikada se nismo družili niti došli u bilo kakav sukob ili kontakt".

 

"Obzirom da se i dalje konstantno od strane oca pokojnog Davida Dragičevića javno putem tv i obraćanja na Trgu Krajine prozivam kao odgovoran za smrt Davida, te da se na društvenim mrežama zbog toga često pojavljuju pretnje prema meni u smislu poziva na linč, molim sve gore navedne predstavnike vlasti da me zaštite, mene i moju porodicu jer se osjećam ugroženo fizički, a psihički sam već pretrpio ogromne posledice, a koje trpim i dalje".

 

"Zbog svega navedenog, lažnih optužbi i pretnji prema meni, ja i moja porodica smo bez bilo kakvog razloga osramoćeni , psihički uništeni i nebezbedni u gradu u kojem živimo i radimo, a da nikad niko od nas nije imao bilo kakav problem sa zakonom".

"Ja u potpunosti razumem tragediju koja je zadesila porodicu Dragičević, ali mislim da to ne daje nikome za pravo da napadaju, sude, osuđuju i u javnosti konstantno lažno optužuju mene ili bilo koga drugoga i na taj način na mene stavljaju “metu” za bilo koga iz mase ko poveruje u optužbe".

 

"Ja ne znam da li Davor Dragičević, po našim zakonima ovo sme da radi ili ne, da li je to dozvoljeno zakonom ili nije. Nemam novac da angažujem advokata, a osećam se fizički ugrožen, te stoga molim gore navedene predstavnike institucija RS da me zaštite u skladu sa zakonom jer nisam ništa kriv", kaže se u pismu Ćuluma.

 

Kurir.rs/Crna Hronika

Foto: Facebook

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...