Najnovije vesti

DODIK: Ne iznenađuje me ćutanje Brisela na događaje u Hrvatskoj, oni su naštimovani samo da osuđuju Srbe
Foto: Fonet

nemi na povamrirenje ustaštva

DODIK: Ne iznenađuje me ćutanje Brisela na događaje u Hrvatskoj, oni su naštimovani samo da osuđuju Srbe

Bosna i Hercegovina

Ne iznenađuje me ćutanje Brisela na poslednje događaje u Hrvatskoj i povampirenje ustaštva, jer je Brisel "naštimovan" samo da osuđuje Srbiju i Republiku Srpsku, ocenjuje predsednik RS Milorad Dodik.

On kaže da se vidi povlačenje Brisela u svemu u čemu su oštećeni Srbi.

"Poslednji potezi Zagreba nimalo nisu na liniji dobrosusedske politike i regionalne stabilnosti, koju Srbija već duže vreme pokušava da osigura", rekao je Dodik.

"Srbija vodi samostalnu politiku, to radi veoma dobro. Vulin je agilan, borac za istinu, ali vidimo da ona nekima ne odgovara. Sve što Srbija odluči mi ćemo poštovati", dodao je on, odgovarajući na pitanje kako vidi najavu Srbije za uvođenjem recipročnih mera pojedinim hrvatskim zvaničnicima.

Beograd i Banjaluka bi, kako smatra Dodik, trebalo da nastave da insistiraju na istini o stravičnim ustaškim zločinima kako se bi se to pitanje internacionalizovalo.

"Moramo napraviti plan kako bi ojačali spoznaju i istinu o Jasenovcu, možda i kroz snimanje dokumentarnog filma i na način kojim možemo pridobiti široku svetsku pažnju", poručio je Dodik.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Fonet

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...