Najnovije vesti

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) KRVAVI  SARADNICI ATIFA DUDAKOVIĆA: Ovako su Srbe ubijali pripadnici Crnih mambi!
Foto: YT Screenshot

jezivo

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) KRVAVI SARADNICI ATIFA DUDAKOVIĆA: Ovako su Srbe ubijali pripadnici Crnih mambi!

Bosna i Hercegovina

Atif Dudaković, uhapšeni ratni komandant armije BiH, koga optužuju za zločine protiv Srba, blisko je sarađivao sa pripadnicima hrvatskih jedinica.

Između ostalih tereti se za zločine nad srpskim vojnicima i civilima u Dvoru na Uni i Glini.

Ti zločini su dokumentovani i na video snimcima koje je 2006. emitovala RTRS, posle čega su protiv Dudakovića krivičnu prijavu podneli tadašnji premijer i predsednik Republike Srpske Milorad Dodim i Dragan Čavić.

Reč je o amaterskom video snimku nastalom u okolini Gline i Dvora na Uni, 7. i 8. avgusta 1995. godine, na kom se pripadnici vojnih formacija "Crne mambe" iz Hrvatske i odreda "Hamze" iz BiH najsurovije obračunavaju sa srpskim vojnicima i civilima koji tokom "Oluje" napuštaju Krajinu.

BN TV emitovala je ranije video snimke, nastale 9. jula 1994, na kojima su pripadnici Narodne odbrane Autonomne pokrajine Zapadna Bosna, koje je zarobio Peti korpus u akciji na Izačiću, koju je predvodio Dudaković.

Dudaković, okružen vojnicima, pitao je tada gde su dva zarobljenika, a kad je dobio odgovor da su u kampanjoli, izdao je naredbu: "Streljati na licu mesta!"

Dudaković je ranije naveo da mu nije poznato šta su radile njemu potčinjene jedinice.

Kurir.rs/Agencije

Foto: YT Screenshot

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...