DODIK: 12 godina im je trebalo da identifikuju Dudakovića na snimku na kom naređuje zločine!
Foto: Zorana Jevtić

zakasnelo hapšenje

DODIK: 12 godina im je trebalo da identifikuju Dudakovića na snimku na kom naređuje zločine!

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da hapšenje Atifa Dudakovića, ratnog komandanta takozvane Armije RBiH, s aspekta prava nije zakasnelo, jer ratni zločin ne zastareva, ali je zakasnelo je, kaže, s aspekta pravde.

"Potomci žrtava Dudakovićevog zločina pravdu čekaju više od 20 godina. U međuvremenu su mnogi umrli, kao što je umrlo na desetine svedoka njegovih brutalnih zločina. Prošlo je čak i 12 godina otkako sam zajedno sa tadašnjim predsednikom Republike Srpske podneo prijavu za ratni zločin protiv Atifa Dudakovića, čije su naredbe za vršenje zločina snimljene kamerom", rekao je Dodik, preneli su banjalučki mediji.

Podsetivši da je Tužilaštvu BiH trebalo 12 godina da na video-snimku identifikuje Atifa Dudakovića, predsednik Srpske je rekao da zato misli da je njegovo hapšenje, kao i hapšenje ostalih iz te grupe, farsa i uspostaljvanje veštačkog balansa u procesuiranju ratnih zločina.

"Da je ovo hapšenje usledilo neposredno nakon što su u javnosti prikazani snimci na kojima se jasno vidi kako Dudaković izdaje naređenje za zločine, verovao bih u dobre namere pravosuđa BiH. Ovako, mislim da je u pitanju zakasnelo hapšenje sa neizvesnim sudskim epilogom", zaključio je Dodik.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track