Najnovije vesti

DODIK O HAPŠENJU DUDAKOVIĆA: Voleo bih da grešim, ali nisam optimista da će pravda biti zadovoljena
Foto: Printscreen/ Youtube

ZBOG PRETHODNIH ISKUSTAVA

DODIK O HAPŠENJU DUDAKOVIĆA: Voleo bih da grešim, ali nisam optimista da će pravda biti zadovoljena

Bosna i Hercegovina

Predsednik RS Milorad Dodik istakao je da nije optimista da će u slučaju Atifa Dudakovića doći do zadovoljenja pravde.

On je istakao da je bilo dovoljno da Tužilaštvo BiH radi po službenoj dužnosti i da je hapšenje izvršeno po nalogu Tužilaštva.

 

"Pravičnosti ovde nema. Imajući u vidu iskustvo u slučaju Nasera Orića i tu medologiju rada i pritiska sarajevske javnosti nisam siguran da li će krajnji epilog biti zadovoljenje pravde", rekao je Dodik.

 

Kaže da nije dovoljno ako imate sudije koje su pod pritiskom, te da će tužioca satanizovati javnost u Sarajevu.

 

"Ja verujem da ovo nije političko hapšenje već hapšenje zasnovano na činjenicama koje se nisu mogle ignorisati. Uopšte nije sporna funkcija Tužilaštva i Suda BiH na polju ratnih zločina, ali problem je u selektivnosti", rekao je Dodik.

Smatra da su dokazi na osnovu kojih se vodi predmet protiv Dudakovića odavno poznati.

 

"Sve te činjenice koje se sada ovde iznose u slučaju Dudaković mi smo sa njima raspolagali i 2006. godine kada smo podneli prijavu protiv Atifa Dudakovića. Za razliku od Srba gde je utvrđivana komandna odgovornost ovde imate jednu jasnu komandu ‘pobijte sve Srbe'", kazao je Dodik.

 

Ističe da to nije samo problem Suda i Tužilaštva, to je problem i međunarodne pravde koja je stvorila privid samo srpske odgovornosti.

 

"Ja ne verujem u institucionalnu snagu i odgovornost jer Sud i Tužilaštvo BiH nisu u prošlosti radili pravično. Voleo bih da grešim u svome pesimizmu", rekao je Dodik.

 

Kurir.rs/ Atv

Foto: Printscreen/ Youtube

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...