Najnovije vesti

TUŽILAŠTVO ZATRAŽILO PRITVOR ZA DUDAKOVIĆA: Odluka suda u naredna 24 časa
Foto: Printscreen YT

zbog mogućeg ometanja istrage

TUŽILAŠTVO ZATRAŽILO PRITVOR ZA DUDAKOVIĆA: Odluka suda u naredna 24 časa

Bosna i Hercegovina

Tužilaštvo BiH danas je Sudu BiH uputilo predlog za određivanje mere pritvora ratnom komandantu Petog korpusa Armije BiH Atifu Dudakoviću i još 12 osoba, koji su uhapšeni zbog sumnje da su počinili ratni zločin nad Srbima, kao i nad bošnjačkim civilima i pripadnicima armije nekadašnje Autonomne pokrajine "Zapadna Bosna".

Mere pritvora su predložene zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, kao i vršiti uticaj na svedoke ili saučesnike, saopšteno je iz Tužilaštva BiH. Odluka suda očekuje se u naredna 24 časa.

Uhapšenog ratnog komandanta Petog korpusa Armije BiH i još 12 osoba Tužilaštvo BiH tereti za ratne zločine nad srpskim civilima i vojnicima tokom operacije "Sana" u zapadnokrajiškim opštinama u jesen 1995. godine, ali i nad bošnjačkim civilima i pripadnicima armije nekadašnje Autonomne pokrajine

 

Iz Tužilaštva BiH su potvrdili da je hapšenju prethodila dugotrajna istraga, tokom koje je saslušano je više stotina svedoka i prikupljeno nekoliko stotina komadadokaznih materijala, uključujući arhivske dokumente, video-snimke, kao i dokazne materijale vezane za ekshumacije.

 

Kurir.rs/RTRS/Beta

Foto: Printscreen/Youtube

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...