(UZNEMIRUJUĆE) JEZIVI IZAZOV MEĐU DECOM U SARAJEVU: Na Instagramu objavljivali fotografije na kojima krvare od posekotina
Foto: Profimedia

IZ ŠKOLE NIKO NIJE PRIJAVIO

(UZNEMIRUJUĆE) JEZIVI IZAZOV MEĐU DECOM U SARAJEVU: Na Instagramu objavljivali fotografije na kojima krvare od posekotina

Bosna i Hercegovina -

Pošto je otkriven jezivi slučaj rezanja po telu učenika sedmih razreda Osnovne škole Edhem Mulabdić, iako je roditeljima rečeno da je o svemu obavešten Centar za socijalni rad Kantona Sarajevo, iz ove ustanove to su negirali.

Zabrinute majke

"Takav slučaj kod nas nije prijavljen. Naša pedagog, koji kontaktira sa školama, nema nikakvih informacija niti je bilo intervencija," rekla je Mirsada Poturković, stručna saradnica na poslovima informiranja Centra za socijalni rad Kantona Sarajevo.

Iako je škola bila u obavezi, o slučaju nije obavešteno ni Ministarstvo obrazovanja Kantona Sarajevo.

"O tome ne znam ništa, niko me nije zvao iz škole. To znam iz medija", potvrdio je ministar Elvir Kazazović.

foto: Avaz.ba

Umesto odgovora zašto o slučaju niko nije obavešten, direktorka Osnovne škole Edhem Mulabdić Aida Omersoftić, čija je ćerka, inače, psiholog u istoj školi, novinarima preti tužbom.

Uprkos tome što direktorka tvrdi da se samopovređivanje učenika nije desilo te da se radi o laži, javile su se još dve majke, koje su, pod uslovom anonimnosti, rekle da su deca počela da se režu rezati početkom prvog polugodišta.

Napravili grupu

One su rekle da im je verzija događaja koju im je saopštila razredna, veoma čudna s obzirom na to da im je kazala da je slučaj prijavljen Službi za socijalni rad, ali u toj službi uopšte nisu čuli za ovaj događaj.

Kako su rekle zabrinute majke, deca su na Instagramu napravila grupu, gde su jedni drugima postavljali izazove s rezanjem. U razredu u kom je ovaj jezivi slučaj otkriven, šestarima se rezalo šest devojčica i dva dečaka.

Majke sumnjaju da se ova pošast proširila i na drugu decu te da se mora hitno reagovati. Deci su otkrivene površinske i dubinske rane na butinama i ispod ramena. Rane su bile u vidu linija.

Policija i službeni pas u školskom dvorištu

Policajci sa službenim psom došli su tokom jučerašnjeg dana u ovu školu između petog i šestog časa nastave, reklo je nekoliko roditelja. U školsko dvorište izvedeni su učenici šestog razreda. Ostatku škole rečeno je da se radi o vežbi te da ne smeju da gledaju kroz prozor šta se dešava u dvorištu. Psi su njušili dečije rančeve. U Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo negirali su da su organizirali bilo kakvu vežbu u dvorištu OŠ Edhem Mulabdić.

Kurir.rs/ Avaz.ba

Foto: Profimedia, Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja