(VIDEO) JAKO NEVREME POHARALO SRPSKU: U Petrovu vanredno, mostovi porušeni, čitava sela odsečena! Rastu Sana, Vrbas i Bosna!
Foto: Glas regije

KIŠA NAPRAVILA HAOS

(VIDEO) JAKO NEVREME POHARALO SRPSKU: U Petrovu vanredno, mostovi porušeni, čitava sela odsečena! Rastu Sana, Vrbas i Bosna!

Bosna i Hercegovina -

Na području opštine Petrovo poplavljeno je 20 kuća i najmanje dva preduzeća, zaplavljeno je 100 stambenih i pomoćnih objekata, više mostova je oštećeno ili uništeno.

Iz opštinske uprave navode da je pričinjena i ogromna šteta na putnim komunikacijama, da je u prekidu telefonski saobraćaj u delu opšine, kao i snabdevanje vodom sa izvorišta "Vrela".

Uništeni su mostovi u naseljima Porječina i Sočkovac, pa su od ostatka opštine odsečeni meštani Krtove i Sočkovca, dok je oštećen most koji vodi ka manastiru Ozren.

Snažno nevreme zahvatilo je prošlee noći kompletno područje opštine Petrovo. Pripadnici Civilne zaštite i zaposleni u komunalnom preduzeću "Voda" Petrovo noć su proveli na terenu pokušavajući da osposobe neke puteve na koje je voda nanijela drveće i blato.

Načelnik opštine Ozren Petković obilazi teren da bi procenio posledice i gde su potrebne hitne intervencije.

foto: Glas regije

"Ovo što vidimo na terenu je strašno", ocijenio je on i najavio sjednicu opštinskog Kriznog štaba, na kojoj će biti odlučeno da li će proglasiti stanje elementarne nepogode.

Kiša, koja je celu noć padala u većem delu BiH, napravila je velike probleme vozačima jer su putevi pod vodom, ali su prohodni. Jedino što su kolovozi mokri i klizavi i na njima se zadržava voda.

Јako nevreme sinoć je zahvatilo Banjaluku i Prijedor.

foto: Printscreen Facebook/Glas regije

U selu Busnovi kod Prijedora padao je grad veličine oraha i naneo veliku štetu usevima, a stariji meštani kažu da ne pamte ovako nevreme.

Na području distrikta Brčko, Prijedora i Oštre Luke dejstvovalo je šest protivgradnih stanica, iz kojih je ispaljeno ukupno 12 protivgradnih raketa, saopšteno je iz Protivgradne preventive Republike Srpske. Ovo je bilo šesto dejstvo u ovogodišnjoj protivgradnoj sezoni, u kojoj je do danas ispaljeno 207 protivgradnih raketa.

OPASNI VODOSTAJI

Nivoi reka u Republici Srpskoj, a naročito Sane, Vrbasa i Bosne, u porastu su u poslednja 24 časa, ali se ne očekuje njihov dalji rast jer bi trebalo da dođe do smirivanja sinoptičke situacije, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Dežurni meteorolog Igor Kovačić kaže da su najveće vremenske nestabilnosti zabeležene na sjeveru Republike Srpske, od Bijeljine do Banjaluke.

U Republici Srpskoj danas se očekuje promenjivo oblačno vrijeme uz povremenu kišu, pljuskove i grmljavinu.

Kurir.rs/RTRS/Glas regije

Foto: Glas regije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track