NI SMRT NIJE USPELA DA IH RASTAVI: Admira i Boško su svoju ljubav platili životom! Njihova beživotna tela su danima svedočila o ljubavi koja ne poznaje granice (VIDEO)
Foto: Printscren Youtube

otišli u legendu

NI SMRT NIJE USPELA DA IH RASTAVI: Admira i Boško su svoju ljubav platili životom! Njihova beživotna tela su danima svedočila o ljubavi koja ne poznaje granice (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Pre 25 godina 18. maja iz snajpera su ubijeni sarajevski Romeo i Julija, Srbin Boško Brkić i Muslimanka Admira Ismić. Fotografija tela mladog para kako leže zagrljeni na sarajevskom mostu, obišla je svet.

"Samo nas metak može rastaviti", govorila je Admira, koju Boško, njen dugogodišnji momak, nije želeo da ostavi,a li ni on ih nije rastavio otišli su zajedno u večnost. Njihova smrt je postala metafora rata u BiH.

Boško i Admira, tada 24-godišnjaci, maštali su kako da se dokopaju druge strane Miljacke, što je za njih značilo slobodu. Želeli su da se domognu Grbavice koju su u to vreme držali Srbi, a cilj im je bio Beograd i dalje od tog grada. Toga dana Admirina majka Nedreta je plakala, a otac Zijo nije hteo da reaguje iako se nije slagao sa njihovim planom. Admira, međutim, nije želela da ostavi Boška, ni Boško nju.

Boško i Admira krenuli su prema mostu uz zid, najmanje 500 metara desnom obalom Miljacke, potpuno izloženi pogledima vojnika s obe strane, snajperski meci su ih oborili i oni su pali.

Boško je pogođen u leđa i prvi je pao, ona je dopuzala do njega i zagrlila ga. Tako su umrli, ispričala je Boškova majka Radmila, koja nikad nije saznala ko je ubio mladi par jer nikada Sarajevo nije pokrenulo istragu. Slika njihovih tela u zagrljaju obišla je celi svet, a CNN ih je nazvao sarajevskim Romeom i Julijom.

Sedam dana se niko nije usudio da njihova tela skloni sa mosta dok ih srpski vojnici nisu da preko noći izvuku na Grbavicu i sahrane na groblju u Lukavici.

Nakon rata, 1996. godine, po želji Admirinih roditelja, njihova tela su prebačena sahranjena na groblju Lav.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track