PRIPREMA SE ATENTAT NA ERDOGANA U SARAJEVU: Turskim obaveštajcima stigla dojava iz Skoplja! Mektić: Mi ništa ne znamo, neka nam proslede informacije!
Foto: AP

panika u BIh

PRIPREMA SE ATENTAT NA ERDOGANA U SARAJEVU: Turskim obaveštajcima stigla dojava iz Skoplja! Mektić: Mi ništa ne znamo, neka nam proslede informacije!

Bosna i Hercegovina -

Turske obaveštajne agencije dobile su informaciju o mogućem atentatu na predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana. Kako se navodi, turskim obaveštajnim agencijama dojavljeno je da osobe turskog porekla u narednom periodu pripremaju atentat na turskog predsednika.

Navodno je dojava došla od grupe turskih državljana koji žive u Skoplju.

Trenutno su u toku detaljne obaveštajne aktivnosti, a nema drugih detalja. Erdogan sutra dolazi u radnu posetu BiH, gde će održati i predizborni skup u Zetri.

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić izjavio je, povodom navoda o mogućem atentatu na turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana koji sutra dolazi u posetu BiH, da to ministarstvo nema takvih informacija.

"Ministarstvo bezbednosti nema takvih informacija, ne raspolaže takvim informacijama. Bilo bi realno očekivati ako turske bezbedosne službe imaju te informacije da nam proslede, da zajedno radimo na otklanjanju svake vrste opasnosti koja bi mogla predstavljati po fizički integritet predsednika Erdogana", izjavio je Mektić.

Na pitanje da li je kada su u pitanju bezbednosne informacije što se tiče BiH sve u redu, on je odgovorio potvrdno.

Kurir.rs/tanjug

Foto AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track