DODIK: Erdogan je o auto-putu Sarajevo-Beograd pričao kao da je to gotova stvar, ali mnogi detalji su još nepoznati!
Foto: BETA / Ministarstvo odbrane Srbije

nepoznanice oko kredita

DODIK: Erdogan je o auto-putu Sarajevo-Beograd pričao kao da je to gotova stvar, ali mnogi detalji su još nepoznati!

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da postoji još mnogo nepoznanica o izgradnji auto-puta Sarajevo-Beograd.

On je kazao da je za RS prioritet izgradnja auto-puta Banjaluka-Bijeljina ili granica sa Srbijom, a da je drugi važan prioritet izgradnja auto-puta od Višegrada do Istočnog Sarajeva.

Dodik je rekao da su svi verovali da će Turci donirati sredstva za izgradnju, a ne kredit za izgradnju auto-puta Sarajevo-Beograd.

Prema njegovim rečima, RS će aplicirati za taj kredit ako bude povoljan, a, ako ne bude, tražiće neke druge povoljnije finansijske izvore za gradnju.

"Ne zna se iz kojih sredstava će se taj auto-put graditi. Ako smo slušali predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana pre par dana, govorio je o kreditu, ali ne i iznosu, kamatama, prihvatljivosti, grejs periodu... Ništa od toga ne znamo. Priča se samo kao da je auto-put gotova stvar", kazao je Dodik.

foto: AP

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović najavio je da će tokom leta biti održan sastanak predstavnika BiH, Srbije i Turske na kojem bi se definisali detalji u vezi sa izgradnjom auto-puta Sarajevo-Beograd.

Kurir.rs / Beta

Foto: Beta / Ministarstvo odbrane Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track