DODIK POSLE SASTANKA S PUTINOM: Rusija snažno podržava Republiku Srpsku
Foto: Printscreen Twitter/Bane

prijateljska razmena mišljenja

DODIK POSLE SASTANKA S PUTINOM: Rusija snažno podržava Republiku Srpsku

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas u Sankt Peterburgu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

"Rusija snažno podržava Republiku Srpsku i to kroz poštovanje Dejtonskog sporazuma", izjavio je predsednik Srpske Milorad Dodik, posle sastanka.

Predsednik Srpske je uputio Putinu poziv da poseti Banjaluku, a sam sastanak je protekao u atmosferi prijateljstva i razmeni mišljenja o političkoj i ekonomskoj situaciji u Srpskoj, BiH i regionu.

"Sama činjenica da je do sastanka došlo, u ovakvom danu punom obaveza za Putina, velika je stvar i pokazuje njegov odnos prema Republici Srpskoj", izjavio je Dodik.

Predsjednik Srpske je rekao da je na današnjem sastanku razgovarano i o dosadašnjoj i budućoj saradnji Republike Srpske i Ruske Federacije. On je rekao da je razgovarano o novim projektima koje bi trebalo da otpočnu, pre svega o rekonstrukciji dve termoelektrane i pomoći u nabavci helikoptera za potrebe Civilne zaštite Republike Srpske.

Dodik je zahvalio Putinu za sve što je Rusija učinila na ekonomskom i političkom planu kako bi zaštitila bazične interese Republike Srpske.

"Upoznao sam ruskog predsednika sa projektima usmerenim na slabljenje Republike Srpske i ogromnim izdavajanjima Amerikanaca za medije i program sprečavanja ruskog uticaja", rekao je predsednik Srpske.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen Twitter/Bane

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja