DODIK: RS da ostvari što veću saradnju sa policijom Srbije
Foto: Beta/Miloš Miškov

na proslavi dana MUP

DODIK: RS da ostvari što veću saradnju sa policijom Srbije

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Beogradu da je policija Srbije garant "sigurnog dana i noći" u zemlji, što je važno i za RS koja će pokušati da ostvari što veću saradnju sa policijom Srbije.

Dodik je rekao da je impresioniran onim što se moglo videti na obeležavanju Dana MUP i Dana policije u Beogradu.

"Potpuno je obnovljena i tehnički opremljena policija Srbije koja je garant svakog uspešnog i sigurnog dana i noći u Srbiji. I nama u RS, koji sarađujemo sa policijom Srbije, veoma je važno da vidimo da se ovde ulaže, ne samo u opremu, nego i u obuku i osavremenjavanje svih metoda delovanja savremene policije" rekao je Dodik za medije iz Republike Srpske.

On je dodao da će i RS posle ovog sagledati i svoje resurse i pokušati da ostvari što veću konekciju i saradnju sa policijom Srbije.

foto: Rajko Nedić/Kurir

"Nama je veoma važno da u svim mogućim segmentima maksimalno sarađujemo sa Srbijom", istakao je Dodik.

On je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije, svim ministrima i premijeru Srbije za direktnu pomoć koju pružaju Republici Srpskoj, dodajući da se se zahvaljujući 10 miliona evra sada u Srpskoj realizuju mnogi projekti.

"To je nešto sasvim novo u odnosu na ono što smo imali pre. To govori da je Srbija opredeljena da sarađuje sa nama u skladu sa Dejtonskim sporazumom i svim onim savremenim dostignućima saradnje na ovom nivou. Želim da čestitam svim pripadnicima policije Srbije Dan policije", rekao je Dodik.

foto: Rajko Nedić/Kurir

Obeležavanju Dana MUP i Dana policije u Beogradu prisustvovao je i ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

Mektić je tokom posete Beogradu razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Nebojšom Stefanovićem o bezbednosnoj situaciji, saradnji u borbi protiv organiziranog kriminala i razmeni informacija.

Zaključeno je da je neophodno unaprediti saradnju policija dve države i pravovremenu razmenu informacija, saopšteno je iz Ministarstva bezbednosti BiH.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Beta/Miloš Miškov, Kurir/Rajko Nedić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja