DRAMA BANJALUČKIH SREDNJOŠKOLACA U ITALIJI: Krenuli na ekskurziju, ali im u saobraćajnoj nesreći izgoreo autobus i sve što su imali! (FOTO)
Foto: printscreen ilgazzettino.it

dobro da su sačuvali žive glave

DRAMA BANJALUČKIH SREDNJOŠKOLACA U ITALIJI: Krenuli na ekskurziju, ali im u saobraćajnoj nesreći izgoreo autobus i sve što su imali! (FOTO)

Bosna i Hercegovina -

BANJALUKA - Autobus koji je prevozio učenike banjalučke Ekonomske škole na ekskurziju u Veneciju potpuno je izgoreo posle saobraćajne nesreće u ItalijI, ali srećom niko nije povređen.

Načelnik banjalučkog Odeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac rekao je da su gradske vlasti u kontaktu sa konzulatom BiH u Milanu i da je dogovoreno da se učenicima izdaju privremene putne isprave, pošto im je sav prtljag izgoreo.

"Prema prvim informacijama, nesreća se dogodila na nekih 20-tak kilometara od Lido di Jesola, kada je motociklista podletio pod autobus, posle čega se autobus zapalio i izgoreo zajedno sa svim stvarima. Na sreću, niko nije povređen i to je ono što je najvažnije. Na

1 / 8 Foto: printscreen ilgazzettino.it

Ministarstvo inostranih poslova BiH i vlasti Lido di Jesola ponudile su svaku vrstu pomoći kako bi prebrodili ovu situaciju. Sada je prioritet da im se izdaju privremene putne isprave, što je već dogovoreno sa konzultom BiH u Milanu, i da im se pomogne u obezbeđenju potrebnih stvari, s obzirom na to da im je prtljag izgoreo zajedno sa autobusom", rekao je Banjac. Dodao je da su gradske vlasti u stalnom kontaktu sa nastavnicima koji učenike prate na ekskurziji te da će se potruditi da im pomognu da nastave putovanje bez obzira na jutrošnju traumu.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto printscreen ilgazzettino.it

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track