DODIK: Iz Sarajeva već godinama rade na slabljenju moje pozicije
Foto: BETA / Ministarstvo odbrane Srbije

instalirali obaveštajne službe

DODIK: Iz Sarajeva već godinama rade na slabljenju moje pozicije

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je tačno da su britanske obaveštajne službe uspostavile logistički i operativni centar u Sarajevu s ciljem slabljenja njegove pozicije pred izbore i naglasio da se na slabljenju njegove pozicije iz Sarajeva radi već godinama.

"Mi znamo da su Britanci odobrili nekih devet miliona funti za sprečavanje ruskog uticaja na Balkanu. Ako je iko uticao na Balkanu, uticali su oni i Amerikanci. Rusi su najkorektniji, što se toga tiče. Rusi ovde nemaju nikakve misije", izjavio je Dodik u Beogradu.

On je podsetio da od ruskih medija postoji samo Sputnjik u Beogradu, dok u BiH nema nijednog.

"Ovi u BiH imaju N1, RTL, Al Džaziru. Sve imaju, a Rusija nema nijedan medij, a onda kažu - sprečavanje ruskog uticaja. Kakvog ruskog uticaja? Britanci su došli iz tog razloga", rekao je Dodik, dodavši da su Britanci stalno istorijski prisutni u ovom regionu i uvek protiv Srba.

On je istakao da poštuje Rusiju, veliki ruski narod i ruskog predsednika Vladimira Putina, ali da poštuje i njihove predsednike, da nema nijedan problem da se sretne sa bilo kim, ako oni to hoće.

Dodik je istakao da poštuje Putina zato što prihvata da razgovara o jednoj maloj Republici Srpskoj kroz instituciju predsednika Republike.

"A oni (Zapad) pokazuju svoju aroganciju zato što taj mali predsednik Republike Srpske neće da sluša njihove naloge. I neću da slušam", poručio je Dodik.

Predsednik Srpske je podsetio da se već godinama radi na slabljenju njegove pozicije iz Sarajeva.

"Oni su instalirali Sud i Tužilaštvo da bi se sudilo nama političarima. Ti sistemi žutih revolucija i kriminalizovanja rukovodstva Srpske su poznati i mi to znamo", rekao je Dodik, napomenuvši da on u ovom trenutku ima oko 70 krivičnih prijava.

Dodk je naveo da je za svoju izjavu da "ne postoji 'bosanski jezik'" dobio deset krivičnih prijava, koje samo čekaju da se procesuiraju i dodao da će ponovo reći da "ne postoji bosanski jezik".

Predsednik Srpske je poručio da oni koji hoće da nešto ima prefiks "bosanski", a hoće i Srbe u BiH i Republiku Srpsku, moraju da se dogovore šta je to "bosanski jezik".

"Nećete vi nama praviti "bosansku naciju", "bosanski jezik", "bosansko pismo", a mi da ćutimo. A, pošto nećemo da ćutimo, onda nam daju krivične prijave", rekao je predsednik Srpske.

Dodik je rekao da su to sve specijalne metode koje se provode, poručivši: "Neka ih, neka rade šta hoće".

Kurir.rs/RTRS

Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja