ZVIZDIĆ PORUČIO DODIKU: Drina će zauvek biti granica BiH i Srbije
Foto: Zorana Jevtić

PORUKA

ZVIZDIĆ PORUČIO DODIKU: Drina će zauvek biti granica BiH i Srbije

Bosna i Hercegovina -

Predsedavajući Saveta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić danas je upozorio predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da prestane da "sanja budan" i svojim izjavama dovodi u pitanje opstanak i teritorijalnu celovitost BiH poručivši mu da će reka Drina zauvek ostati granica između BiH i Srbije.

"Svi osim Dodika i nekolicine zagriženih velikonacionalista znaju da Republika Srpska kao bosanskohercegovački entitet nikada neće biti spojena sa Srbijom u 'jednu državnu zajednicu' i da će Drina zauvek ostati granica između suverene i celovite BiH i Srbije", navodi se u Zvizdićevoj izjavi dostavljenoj medijima u BiH.

Zvizdić je zapravo reagovao na govor koji je Dodik u sredu održao u Beogradu, na Fakultetu političkih nauka, u kojem je "otvoreno izjavio da Republika Srpska i Srbija moraju da se ujedine u jednu državnu zajednicu".

"Ja mislim da mi ovog veka ili u narednoj deceniji treba da završimo kao Republika Srpska i Srbija ujedinjeni u jedanoj terirorijalnoj jedinici", kazao je Dodik.

"Pozivam Dodika, ali i sve druge koji maštaju o promenama granica i novim podelama da prestanu da 'sanjaju budni' i da shvate i prihvate realnost po kojoj je arhitektura zapadnog Balkana završena", izjavio je Zvizdić.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track