RASVETLJENA OTMICA U DONJEM VAKUFU: Priznali da su kidnapovali vlasnika kafane! Spasao se kad je iskočio iz vozila u pokretu
Foto: Avaz.ba

PRIZNANJE

RASVETLJENA OTMICA U DONJEM VAKUFU: Priznali da su kidnapovali vlasnika kafane! Spasao se kad je iskočio iz vozila u pokretu

Bosna i Hercegovina -

Pripadnici Policijskih uprava Jajce i Donji Vakuf rasvetlili su otmicu 27-godišnjeg Adisa Valjevca, sina vlasnika jednog ugostiteljskog objekta u Donjem Vakufu, u novembru 2016. godine. Otmičari su privedeni i sve su priznali.

Valjevac jepre dve godine prijavio da su ga u naselju Oborci, opština Donji Vakuf, dok je vozio automobil, presrele tri maskirane osobe.

Preteći automatskom puškom, stavili su mu PVC vreću preko glave i oduzeli mobilni telefon kako ne bi mogao da pozove pomoć.

Nakon toga, mladić je odvezen prema lokalitetu Jarčišće. Otmičari su mu u putu govorili: „Ćuti, pucaćemo“. Mladić je tu uspeo da iskoči iz vozila u pokretu i pobegne u naseljeni deo mesta Oborci. Otišao je do prve kuće i zatražio od ukućana da pozovu policiju.

Ilustracija
Ilustracijafoto: RTRS

Policija je utvrdila da su E. P. (21), M. H. (21) i M. J. (21), sva trojica iz Donjeg Vakufa, učestvovali u otmici 27-godišnjaka. Nezvanično, radi se o Emiru Pajiću (22), Mustafi Hadžiću (22) i Mirnesu Jusufiji (21).

Na osnovu naredbe Opštinskog suda Bugojno, izvršeni su pretresi objekata koje koriste osumnjičeni. Pretresom objekta koji koristi Pajić pronađena je automatska puška s preklopnim kundakom i okvir za municiju u kojem se nalazio 21 metak kalibra 7,62 milimetara.

Posle pretresa svi su privedeni u policiju, gde su posle kriminalističke obrade u potpunosti priznali otmicu.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track