UVAŽENA ŽALBA TUŽIOCA: Naseru Oriću ukinuta oslobađajuća presuda! Suđenje će biti ponovljeno!
Foto: BETA/ HINA/ FENA/ Almir Razic

zbog ratnih zločina

UVAŽENA ŽALBA TUŽIOCA: Naseru Oriću ukinuta oslobađajuća presuda! Suđenje će biti ponovljeno!

Bosna i Hercegovina -

Iz Suda BiH rečeno je da je donesena drugostepena presuda ratnom komandantu takozvane Armije BiH Naseru Oriću, ali nisu saopštili sadržaj odluke.

Mediji su ranije javili da je Apelaciono veće Suda BiH donelo odluku kojom ukida oslobađajuću presudu Oriću. Uvažena je žalba tužioca Miroslava Janjića u predmetu "Naser Orić" u vezi sa neusklađenošću javno objavljene i napisane presude.

Sud BiH izrekao je 9. oktobra prošle godine oslobađajuću prvostepenu presudu Naseru Oriću i pripadniku Armije BiH Sabahudinu Muhiću kojima se sudilo po optužbi za zločin protiv ratnih zarobljenika u Bratuncu i Srebrenici 1992. godine, tj. za zločine u selima Zalazje, Lolići i Kunjerac.

Podsetimo, krajem maja je najavljeno da bi oslobađajuća presuda mogla biti ukinuta.

foto: BETA/ HINA/ FENA/ Almir Razic

"Suđenje Oriću će biti ponovljeno" rekao je izvor iz pravosuđa BiH.

Milorad Kojić, direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, izjavio je tada da bi ukidanje oslobađajuće presude bila jedina razumljiva odluka.

"Prvostepena presuda prema kojoj je Orić oslobođen je katastrofalna" ocenio je Kojić i dodao da se i pored svega, u narednom periodu treba utvrditi ko je i na kakav način uticao na postupak protiv Orića i svedoke tužilaštva da promene svoje iskaze.

Kurir.rs/Srna/RTRS Foto: Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Evo kakvog je zločinca oslodio sud u BiH!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track