POLUSLEPI DEKA (70) RANIO MLADIĆA (17) U SARAJEVU: Ta grupa momaka nas danima teroriše, prekipelo je kad su nam polomili kukuruz!
Foto: Avaz.ba

PUCNJAVA

POLUSLEPI DEKA (70) RANIO MLADIĆA (17) U SARAJEVU: Ta grupa momaka nas danima teroriše, prekipelo je kad su nam polomili kukuruz!

Bosna i Hercegovina -

Hilmo Hodžić (70) uhapšen je pošto je preksinoć u 23.30 sati u sarajevskom naselju Sokolje hicem iz puške ranio A. Ć. (17) u nogu.

Povređeni maloletnik zbrinut je u Opštoj bolnici u Sarajevu, gde su mu konstatatovane teške telesne povrede u leve natkolenice i zadržan je na daljem lečenju.

Pozvao policiju

Hilmina supruga Šeća Hodžić (69) jrekla je da njih dvoje već duže vreme provocira grupa mladih, koji im lupaju nogama po garaži i lome ogradu, uništavaju povrće u bašti. U ponedeljak, kaže Šeća, bilo je najgore.

"Došao nam je jedan na kapiju, viče: “Dedo, dedo”, i provocira. Mi se okupili ovde, u bašti ispred kuće. Napadaju nas stalno, ne daju da živimo, a otkako je počeo ramazan, postalo je još gore. Kad je jedan povikao: “Dedo, dedo, lome ti kukuruze”, dedo ode po pušku i poviče: “Sad ću pucati!” On ne vidi na jedno oko, nije ni gledao gde puca. Nismo ni znali da je jedan pogođen", ispričala je Šeća.

Prema njenim rečima, grupa se odmah razbežala, a Hilmo je pozvao policiju.

Hilmi nisu dali da makne i na kraju su ga odveli.

Šeća Hodžić
Šeća Hodžićfoto: Avaz.ba/ A. Kuburović

Nema dozvolu

"Dede mi još nema, kako ću ja sama, bojim se da će opet napasti. Ne znam šta će biti s dedom. Tu je pušku nabavio nakon rata. Ovo malo krompira i kukuruza zasadim da imam kad mi unuk dođe, a oni mi to posekoše", govori Šeća dok pokazuje stepenište susedne kuće, gde su mladići pobacali sadnice kukuruza.

Hilmo Hodžić priveden je zbog sumnje da je počinio krivična dela izazivanje opšte opasnosti, nanošenje teške povrede i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. Prema rečima svoje supruge, nije imao dozvolu za pušku.

Hodža ih izbacio iz džamije

Šeća Hodžić i njen dever kažu da se mladići iz Sokolja i Zabrđa, njih 15, okupljaju svake noći te da i drugim komšijama prave probleme, lome voćke i razbijaju prozore.

"Najviše su napadali mene i dedu, valjda zato što smo stari. Policija valjda zna ko su, ovo se više ne da izdržati", kaže Šeća, dok njen dever priča da je i hodža istu grupu jednom izbacio iz džamije, jer su pravili probleme.

Kurir.rs/ Avaz.ba

Foto: Avaz.ba/ A. Kuburović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja