UHAPŠEN ODBEGLI MILJAN VUJOVIĆ: Dve godine tražen zbog ubistva ugostitelja u Bileći! Uhvaćen u Beogradu sa lažnim pasošima
Foto: YouTube prtscr / RTRS

u bekstvu od 2016. godine

UHAPŠEN ODBEGLI MILJAN VUJOVIĆ: Dve godine tražen zbog ubistva ugostitelja u Bileći! Uhvaćen u Beogradu sa lažnim pasošima

Bosna i Hercegovina -

Miljan Vujović (35) iz Bileće, za kojim je MUP RS raspisao međunarodnu poternicu zbog otmice i ubistva vlasnika kafića "NN" u Bileći Petra Bajčetića, uhapšen je danas u Srbiji.

Vujovića su posle nepune dve godine bekstva, u Beogradu locirali i uhapsili pripadnici MUP-a Srbije, prenose Novosti. Prilikom hapšenja kod njega su pronađene putne isprave Švajcarske i Hrvatske sa lažnim imenom.

Vujović se u bekstvu nalazio od 19. septembra 2016. godine nakon Bajčetićevog ubistva. U međuvremenu protiv njega je Republičko javno tužilaštvo Republike Srpke podiglo optužnicu kojom se tereti da je organizovao zločinačko udruženje koje je izvršilo likvidaciju Bajčetića.

"Optuženi su u dogovoru s Vujovićem isplanirali da otmu Bajčetića kada on naiđe putem Bileća-Trebinje. Međutim, Vujović je saznao da Bajčetić neće otići na put, kako je planirao, i da će ostati u Bileći pa je izmenio plan.

Zajedno s nepoznatim muškarcem otišao je u Bileću i Bajčetića su sačekali ispred zgrade u ulici Alekse Šantića u kojoj je živeo. Kada je Bajčetić izašao iz automobila Vujović i njegov saučesnik pokušali su da ga naguraju u drugo vozilo" navodi se u optužnici.

Međutim, Bajčetić se opirao otmici i u tom naguravanju jedan od optuženih ispalio je najmanje dva hica iz pištolja, kalibra 9mm, a jedan je pogodio Bajčetića u glavu i on je podlegao na putu za bolnicu u Podgorici. Vujović i saučesnik pobegli su s mesta zločina "golfom 5" koji su zapalili u blizini Bileće.

Osim Vujovića, kao članovi zločinačkog udruženja ranije su osuđeni Đorđe Radmilović na godinu i četiri meseca zatvora i Srđan Denda na 13 meseci zbog pokušaja otmice Bajčetića.

Bivši policajac MUP-a RS Dragan Šarenac osuđen je na šest meseci zatvora jer je Vujoviću i saučesniku pomogao u uklanjanju tragova, te zbog toga što je nakon Bajčetićevog ubistva sakrio Vujovićev "audi A6" u trebinjskom naselju Bregovi, gde ga je policija pronašla.

Kurir.rs / Novosti

Foto: YouTube prtscr / RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track