OSTALA BEZ PRATNJE ZA MATURU JER NIJE IMALA HALJINU: Učenica BRUTALNO ISMEJANA jer je došla na proslavu u majici i farmerkama, iako je imala HUMAN RAZLOG za to (FOTO)
Foto: Facebook/Eniz Kozlic

sramota

OSTALA BEZ PRATNJE ZA MATURU JER NIJE IMALA HALJINU: Učenica BRUTALNO ISMEJANA jer je došla na proslavu u majici i farmerkama, iako je imala HUMAN RAZLOG za to (FOTO)

Bosna i Hercegovina -

Maturantkinja Osnovne škole "Hamdija Kreševljaković" u Kaknju poklonila je novac namenjen za matursku haljinu deci oboleloj od raka, a na maturu je došla u majici s natpisom: "Novac dajem za decu obolelu od raka, a na maturu se može i bez haljine".

Iako je svojim gestom pokazala da humanost postoji i da ima ljudi koji cene prave vrednosti, pridruživši se retkima koji su novac za maturu dali onima kojima je potrebniji, naišla je na neverovatne komentare.

Devojka za pohvalu je, kako tvrdi njen otac, ostala bez pratnje na maturi, jer ju je majka njenog druga okarakterisala kao "prosjački obučenu devojku, koja je došla na maturu bez haljine".

"Ovo je moja ćerka Lejan, maturant Osnovne škole "Hamdija Kreševljaković" u Kaknju. Kao i svaki roditelj, čije je dete maturant, dali smo joj novac kako bi kupila sebi svečanu graderobu za matursko veče. Posle dva dana, Lejan je izrazila želju da taj novac da deci koja se leče od raka, smatrajući da je njima potrebniji od njene svečane garderobe za jednu noć. Naravno, kao roditelj smo je podržali, srećni i ponosni jer smo videli plod našeg dugogodišnjeg vaspitanja", napisao je na Fejsbuku Enis Kozlić.

"Na maturu je otišla u farmerkama i majici. Videvši je tako skromno obučenu, majka dečaka, koji je trebalo da prođe kroz grad zajedno s njom kao njen pratilac, zabranila je svom detetu da igra ulogu njenog pratioca ismevajući je i nazivajuci 'prosjački obučenom koja je došla na maturu bez haljine'. Kada sam to čuo, pitao sam se šta je sa onom decom koja nisu u stanju da priušte skupocenu garderobu za tu noć?! Pitao sam se, ko smo mi da ocenjujemo nečiji stajling, i čemu mi učimo svoju decu?", dodao je on.

Kurir.rs/Radiosarajevo.ba

Foto: Facebook/Eniz Kozlic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja