PREMIJERKA SRPSKE: Vlada pregovara o pojeftinjenju goriva, svi žele niže cene, ali ne možete zato ljudima blokirati život!
Foto: Printscreen RTRS

PREGOVORI

PREMIJERKA SRPSKE: Vlada pregovara o pojeftinjenju goriva, svi žele niže cene, ali ne možete zato ljudima blokirati život!

Bosna i Hercegovina -

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da predstavnici Vlade razgovaraju sa distributerima nafte i naftnih derivata u Srpskoj kako bi na njih uticali da snize cene goriva.

"Mogli ste da vidite da su takvo opredeljenje pokazali i distributeri u Federaciji BiH i Srpskoj i jedan dogovor je već postignut juče", rekla je Cvijanovićeva i dodala da nije realno da svako postavlja zahteve o ceni goriva.

Premijerka je naglasila da je zadatak Vlade da utvrdi kad i kako može da postupa u skladu sa zakonom, ali da za sve druge aktivnosti dijalog treba da se vodi sa svima koji mogu da obave posao.

"Gorivo jeste skupo i nikome nije milo da su cene povećane, ali sećate se perioda pre nekoliko godina, kada je ta cena goriva bila viša nego sada, pa nismo imali ovakvu situaciju i blokade saobraćaja", rekla je ona novinarima u Banjaluci. Cvijanovićeva je naglasila da će biti sankcionisani svi koji blokiraju život građanima koji, takođe, ne vole što je gorivo poskupelo, ali ne žele ni da budu blokirani.

"Takvo ponašanje se ne može tolerisati. Imali smo ružne slike prethodnih dana. To nisu slike koje žele građani Banjaluke i Republike Srpske. Građani žele da institucije rade svoj posao i intervenišu gde god je moguće da bi uslovi života bili lakši", ocenila je.

Kurir.rs/RTRS

Foto: Printscreen RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track