STRAH ZAVLADAO VELIKOM KLADUŠOM: Posle tuče i ubistva migranta građani više ne spavaju mirno! (FOTO)
Foto: Printscreen Avaz.ba

panika

STRAH ZAVLADAO VELIKOM KLADUŠOM: Posle tuče i ubistva migranta građani više ne spavaju mirno! (FOTO)

Bosna i Hercegovina -

VELIKA KLADUŠA - U Velikoj Kladuši je u noći sa petka na subotu ubijen migrant (24) iz Maroka A. L., a pripadnici MUP-a Unsko-sanskog kantona susu uhapsili dve osobe koje se dovode u vezu s ovim zločinom. Ubice su takođe migranti, ali nihov identitet nije utvrđen.

Kako saznajemo, uhapšeni migranti su iz Alžira. U toku je utvrđivanje i pravog identiteta osumnjičenih, s obzirom na to da nemaju nikakva dokumenata, odnosno koriste više imena. Ministar unutrašnjih poslova USK Anel Ramić rekao je za „Avaz“ da je istraga o slučaju u završnoj fazi.

Ubijeni je bio smešten s ostalim migrantima u jednoj napuštenoj kući u ulici Đure Pucara Starog u ovom gradu. Tu je i došlo do svađe, a potom i žestoke tuče u kojoj je učestvovalo dvadesetak migranata, koja se kasnije prenijela i na ulicu. Prema prvim informacijama, jedan od migranata nožem je ubio Marokanca.

foto: Printscreen Avaz.ba

"Građani u Velikoj Kladuši su u panici. Zato preduzimamo sve mere da se osiguraju uslovi za bezbednost građana, i da se smanje tenzije", kaže Ramić.

Ispred kuće u kojoj se desio incident je policija i nikome nije dozvolila da se primakne. Meštani su u šoku i kažu da žive u strahu i osdećaju se nesigurni. Pričaju da je na ulici vladao opšti haos, da se čula vriska i jauci.

"U momentu kada sam prolazio ulicom, video sam grupu od dvadesetak migranata koji se tuku, neki su ležali na ulici i jaukali... Skočili su na automobil jedne žene i vikali joj da vozi povređene u Hitnu. Bilo je strašno... – priča jedan meštanin.

foto: Printscreen Depo.ba

Zbog ubistva Marokanca, ali i sve češćih krađa i napada u kojima učestvuju pojedini migranti, Savet Mesne zajednice Velika Kladuša održao je vanrednu sednicu na kojoj je razmatrana novonastala situacija.

" Izražavamo žaljenje zbog smrti ovog mladića, a ujedno i zabrinutost agresivnošću i nasilničkim ponašanjem pojedinih migranata. Građani žive u velikom strahu, plaše se za živote i imovinu. Sve što se događa mora biti alarm svima", kazao je Senad Didović, predsednik Mjesne zajednice Velika Kladuša.

Da može da dođe do ozbiljnih incidenata, nedavno je upozorio premijer Unsko-sanskog kantona Husein Rošić. On je rekao da će situacija u kojoj su migranti „zarobljeni“ na granici dovesti do nervoze i incidenata.

"Imamo problema sa nekim osobama, pretežno iz Avganistana, asocijalnog i nasilničkog ponašanja. Jedan broj njih naselio se u jedan ruševni objekt. Radi se o mladim ljudima koji su već stvorili klanove pa smo imali situacije da otimaju novac migrantima smeštenim u zvaničnim privremenim centrima", upozorio je Rošić.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto printscreen Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track