SKANDAL U SARAJEVSKOJ ŠKOLI: Nastavnik matematike  ŠTIPKAO I PIPKAO UČENICU!
Foto: Shutterstock

ISTRAGA ZBOG SEKSUALNOG ZLOSTAVLJANJA

SKANDAL U SARAJEVSKOJ ŠKOLI: Nastavnik matematike ŠTIPKAO I PIPKAO UČENICU!

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu otvorilo je istragu protiv nastavnika matematike Desete osnovne škole na Ilidži Ejuba M. kojeg terete za bludne radnje počinjene, navodno, nad učenicom osmog razreda. Slučaj je policiji prijavljen sredinom juna, a nastavnik se brani sa slobode.

"Jedino mogu da kažem da se vodi istraga. Osumnjičeni nije u pritvoru", rekla je portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Opštinski sud u Sarajevu odredio je profesoru mere zabrane zbog mogućeg uticaja na svedoke. Policija je navodno ispitala učenicu koja je prijavila Ejupa M. sa još nekoliko učenica. Ispričale su da ih je nastavnik matematike, navodno, pipkao i štipao, hvatao za stražnjicu i šibao letvicom. Direktor Desete osnovne škole Refik Dacić potvrdio je da je profesor odmah suspendovan nakon što se saznalo za slučaj.

foto: Printscreen Avaz.ba

" Optužbe su grozne, ali će to će morati da se dokaže na sudu. Ne znam kako će se sve to završiti, neka pravosudni organi istražuju, meni je bitno da on više nije u školi", rekao je direktor Dacić.

Dacić je rekao da je istog dana kada je saznao za slučaj obavestio policiju.

"Nije tačno da smo sve krili. U ponedjeljak, čim sam došao na posao u osam sati, kada sam dobio pismene izjave, odmah sam obavestio policiju. Obavešteni su svi, a i ja sam bio u policiji", kaže Dacić.

Bivši direktor ove škole Sudo Lavić je zbog seksualnog zlostavljanja učenice u Opštinskom sudu bio osuđen na osam godina zatvora. Kantonalni sud u Sarajevu ukinuo je presudu Laviću i predmet vratio na ponovno suđenje.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track