RADISLAVKA JE GLAVNA ZVEZDA U SVOM KRAJU: Vozi traktor, ali i motore, a svi kažu da liči na jednu veoma popularnu pevačicu (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

VOLI BRZINU

RADISLAVKA JE GLAVNA ZVEZDA U SVOM KRAJU: Vozi traktor, ali i motore, a svi kažu da liči na jednu veoma popularnu pevačicu (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Radislavka Todorović iz Mašića u Republici Srpskoj vozi i automobil, i traktor, a ne zaobilazi ni motocikl. I pored zahtevnog posla u polju, nađe vremena i za vožnju.

Radislavka Todorović iz susednog sela došla je mlada, udala se, rodila dvoje dece. I dok je suprug godinama radio u preduzeću, ona je i kućom i poslom bila vezana za zemlju. Da počne da vozi traktor naterala ju je potreba, a podržali su je suprug i svekar.

"Najviše je deda bio inicijator. Hajde, snajo, možeš ti, hajde, snajo, možeš ti, i tako je to krenulo. Onda ja vozim, njih dvojica prutaju. Što treba dovezem, i nama je prešlo u naviku", kaže Radislavka Todorović.

foto: Youtube/Printscreen

Njen radni dan počinje u pet ujutro, a završava se u devet uveče. Rani i kasni kupus, krompir, žito seju i sade na 50 dunuma svoje zemlje i zemlje koju su uzeli u zakup. U kućnim poslovima pomaže joj snaja.

"Onda je nekad zimi bilo da se čovek odmori. Međutim, sad nema ni toga. Zimi se taj kupus seje negde oko Nove godine. U martu se iznosi, onda imamo dva objekta, krmače, tako da na selu nema odmora kao što je nekada bilo", dodala je ona.

Keka, kako odmila zovu Radislavku, kao i njen suprug i sin, voli motocikle od kad zna za sebe. Manje od deset godina imala je kada je prvi put sela za jedan i provozala se.

"Čak nisam mogla nogama da dohvatim dole. Vozila sam onako pa uz ogradu se sačekam i siđem. I onda posle sve je išlo više i više", ističe Radislavka.

Na opasku da liči na Lepu Brenu, ona se nasmejala i rekla da je s popularnom pevačicom porede još od srednjoškolskih dana. Težak fizički posao u polju ne

sprečava je da na posao odlazi našminkana, baš kao dama.

Kurir.rs/RTRS Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track