ODLIKOVANJA POVODOM VIDOVDANA - KRSNE SLAVE VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE: Dodik uručio ordenje Vojsci Srbije, Ministarstvu unutrašnjih poslova i Ministarstvu zdravlja Srbije
Foto: RTRS

SVEČANOST

ODLIKOVANJA POVODOM VIDOVDANA - KRSNE SLAVE VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE: Dodik uručio ordenje Vojsci Srbije, Ministarstvu unutrašnjih poslova i Ministarstvu zdravlja Srbije

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio je u Banjaluci odlikovanja povodom obeležavanja 28. juna, Vidovdana - krsne slave Vojske Republike Srpske.

"Mnogi pojedinci i institucije izabrani su za dodelu odlikovanja, jer želimo da im na ovaj način pokažemo da niste zaboravljeni", rekao je Dodik.

Zahvaljujući ljudima koji su danas sa nama, Dodik kaže da je Srpska stabilna i očuvana.

foto: RTRS

Ordenom Republike Srpske na lenti za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju sveukupnih odnosa i međudržavne saradnje između Republike Srpske i Republike Srbije, predsednik Dodik odlikovao je Vojsku Srbije, te Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo zdravlja Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović kaže da mu je drago da se na ovakav način jačaju odnosi Srbije i Srpske.

"Zahvalan sam na ovom odlikovanju, a zahvalnost osećaju i svi pripadnici Ministarstva", rekao je Stefanović.

Istakao je da odnosi koji postoje su najbliži mogući.

Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanovićfoto: RTRS

"To su bratski odnosi, a ako neko pokuša da ih ugrozi mi im odgovorimo novim mostovima, novom fabrikom... Pokazujemo im kako se njeguju odnosi. Srpska je poslednjih godina jačala saradnju sa Srbijom. Pokazala je da je neko na koga možemo da računamo. Zahvaljujemo se predsedniku Dodiku i svim institucijama Srpske na saradnji. Trudićemo se da opravdamo ukazano poverenje", naveo je Stefanović.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar zahvalio se na odlikovanju i rekao je da je ovo za njih znak da je Srpska prepoznala njihov rad i da pamti ono što je bilo ranije.

"Nastojaćemo da saradnja bude sve bolja i bolja. Dogovaramo nove vidove saradnje koje će biti u korist građana Srpske i Srbije", rekao je Lončar.

foto: RTRS

Predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je svečanom uručivanju odlikovanja Republike Srpske povodom 28. juna, Vidovdana - krsne slave Vojske Republike Srpske.

Vojska Republike Srpske formirana je 12. maja 1992. godine odlukom Narodne skupštine Srpske Republike BiH u Banjaluci. Integrisana je u Oružane snage BiH kao Treći puk.

Kurir.rs/ RTRS

Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track