DODIK: Ne postoje bosanski, hrvatski i srbijanski Srbi, to je jedan, jedinstven narod koji bez slobode ne može!
Foto: Prtscr video / RTRS

76 godina od bitke na kozari

DODIK: Ne postoje bosanski, hrvatski i srbijanski Srbi, to je jedan, jedinstven narod koji bez slobode ne može!

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je danas svečanosti na Mrakovici povodom 76 godina od Bitke na Kozari, simbola stradanja i otpora srpskog naroda u borbi protiv nacista i ustaša, u kojoj je ubijeno oko 40.000 civila, a 68.000 ih je proterano i internirano u logore.

Dodik rekao da je narod Kozare podnosio stradanje koje je organizovano s ciljem njegovog nestanka.

"Ovde je u pitanju istinska priča o ustaškom ubijanju Srba. Ubijana su deca. Stradanje Srba je bilo istinski projekat Nezavisne države Hrvatske, plan koji je realizovan već sa Pagom i Jadovnom", rekao je Dodik.

Srbi su, kako je dodao, jedini imali državu a dali su slobodu drugima stvaranjem Jugoslavije.

foto: Prtscr video / RTRS

"Obe Jugoslavije bile su velike srpske političke i nacionalne zablude. Svesni stradanja, moramo da sprečimo nova, jer Srbi ne mogu da žive bez slobode", rekao je Dodik.

On je kazao da ne postoje "bosanski", "hrvatski" ili "srbijanski" Srbi, kako to neki pokušavaju predstaviti, već da su svi Srbi jedan, jedinstven narod.

"Nama slobodu niko neće dati, zato je moramo braniti i čuvati. Srbi su uvek delili slobodu sa drugima i ona je uvek vezana za državu. Uvek smo, braneći državu, branili slobodu. Danas sam ponosan na Republiku Srpsku", poručio je Dodik.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Prtscr video / RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track