KO JE MOMAK (20) KOJI JE U SMRT ODVEO TRI DEVOJKE, A ČETVRTOJ ŽIVOT VISI O KONCU: Divljao po selu i ranije, kazaljka se zakucala na 244 kilometra na sat! (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook

Tragedija koja je potresla BIH

KO JE MOMAK (20) KOJI JE U SMRT ODVEO TRI DEVOJKE, A ČETVRTOJ ŽIVOT VISI O KONCU: Divljao po selu i ranije, kazaljka se zakucala na 244 kilometra na sat! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Tri tinejdžerke, Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17) poginule su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći.

Devojke su poginule kada se u petak u BMW X5, kojim je upravljao njihov prijatelj Almir Ejubović (20), velikom brzinom zakucao u metalni stub na autoputu A-1 u Butilama. Policijskim uviđajem utvrđeno je da automobil kojim je upravljao Ejubović nije bio registrovan, a na njemu su bile registarske tablice koje ne pripadaju tom automobilu, i to različite registracijske tablice na prednjoj i zadnjoj strani automobila.

Kazaljka na luksuznom terencu, u kojem se nalazilo petero mladih, ostala je zakucana na 244 kilometra na sat. Kako je saopšteno iz MUP Kantona Sarajevo, terenac BMW X5 je vlasništvo oca Almira Ejubovića i nije registrovan. Na prednjoj i zadnjoj strani imao je nepripadajuće registarske tablice (689-M-155) i (669-E-I55). Zanimljivo je da se vozilo pre nesreće prodavalo.

Ejubović je tek nedavno položio vozački ispit kako kažu njegovi poznanici još nije ni stigao da podigne vozačku dozvolu. Ferid Ramić, nastavnik fizičkog koji je u osnovnoj školi predavao nastradalim devojkama, iako u šoku, rekao je da je "Almir Ejubović divljao kroz selo i pre nesreće. Kamo sreće da su ga tada zaustavili, da se nešto uradilo... Ali vreme ne može da se vrati, šteta je već napravljena", kaže Ramić.

Otkrio je da je razgovarao sa jednim od policajaca koji su bili na uviđaju.

"Ispričao mi je da je pre nesreće pretekao dva vozila i da se u momentu nesreće kazaljka zakucala na 244 kilometra na sat", kaže Ramić.

Izvor blizak istrazi potvrdio je da je osnovni uzrok stravične nesreće upravo prtevelika brzina kojom se kretao BMW, a za čijim je upravljačem bio neiskusni vozač. Da je u pitanju velika brzina, posvedočio je i jedan od vozača koga je pretekao BMW.

"Toliko je brzo vozio da se moj automobil zaljuljao kad je prošao pored mene", kazao je za Dnevni Avaz.

Lekari Klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS još se bore za život Ajle Oruč (18), sestre nastradale Lejle Oruč. Almir Ejubović zadobio je prelome pršljena lumbalnog dela kičme i nosne kosti, i zadržan na lečenju u bolnici.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track