OPOZICIJA NAPUSTILA SALU: Narodna skupština nije prihvatila zaključke Anketnog odbora o smrti Dragičevića
Foto: EPA

IZVEŠTAJ ODBIJEN

OPOZICIJA NAPUSTILA SALU: Narodna skupština nije prihvatila zaključke Anketnog odbora o smrti Dragičevića

Bosna i Hercegovina -

Narodna skupština Republike Srpske nije prihvatila zaključke Anketnog odbora o okolnostima smrti Davida Dragičevića

Za zaključke glasalo je 27 poslanika, a 37 su bili suzdržani. Poslanici opozicije napustili su sednicu posle glasanja. Njoj nisu prisustvovali zastupnici Koalicije Domovina, zbog, kako su naveli, previše politikanstva opozicije i vlasti u ovom slučaju.

Opozicionari su posle odbijanja izveštaja napustili skupštinsku salu.

Anketni odbor je većinom glasova, uz uzdržan stav zamenika predsednika Odbora Drage Kalabića (SNSD), ranije usvojio i zaključak kojim se traži da nadređene institucije zbog evidentnih učinjenih propusta u ovom slučaju, povreda procedura i pravila utvrde odgovornost ministra unutrašnjih poslova RS-a, direktora policije, načelnika Uprave za organizovani i teški kriminal MUPRS-a i direktora Zavoda za sudsku medicinu RS-a.

foto: RTRS

O zaključcima se parlament nije ni izjašnjavao, jer nije prihvaćen izveštaj Anketnog odbora, čiji su sastavni deo.

Opozicija u Narodnoj skupštini Republike Srpske zatražila je danas da se poslanici pojedinačno izjašnjavaju o izveštaju i zaključcima Anketnog odbora, koji smatra da postoji osnov sumnje da je banjalučki mladić David Dragičević ubijen.

Podsećamo, Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića, mladića čije je telo pronađeno 24. marta u Crkvini, kasnije sinoć je na Trgu Krajine u centru Banja Luke rekao da je tužilaštvo slučaj okvalifikovalo kao ubistvo, koga je počinilo više nepoznatih osoba.

Davor Dragičević
Davor Dragičevićfoto: AP

"Tužilaštvo će morati da okvalifikuje delo kao organizovano ubistvo mog sina, našeg Davida", rekao je sinoć Davor Dragičević prilikom obraćanja okupljenima.

Posle obraćanja on je preko usta zalepio traku kao što to čini već nekoliko dana najavljujući da će je skinuti u subotu kada je u 19 sati najavljeno masovno okupljanje građana u Banjaluci.

Dragičević je takođe sinoć pozvao poslanike da izađu iz Skupštine i dođu na Trg Krajine, odnosno Davidov trg, kako ga zovu građani koji podržavaju grupu "Pravda za Davida".

Kurir.rs/Radio Sarajevo Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track