OVO JE ŽENA KOJA JE UKRALA BEBU U SARAJEVU: Prerušena u patronažnu sestru otela novorođenče iz stana! (VIDEO)
Foto: Printscreen Avaz.ba

isplanirala sve do detalja

OVO JE ŽENA KOJA JE UKRALA BEBU U SARAJEVU: Prerušena u patronažnu sestru otela novorođenče iz stana! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Merhunisa Dedić (28), koja je osumnjičena da je juče otela bebu iz stana bračnog para Lejle i Kenana Ismailovskog u Hadžićima, predata je Tužilaštvu Kantona Sarajevo, zbog otmice deteta.

Dedićeva se u četvrtak lažno predstavila kao patronažna sestra i otela bebu iz stana bračnog para Ismailovski. Ona je srećom ubrzo otkrivena i locirana, a dečak je živ i zdrav vraćen roditeljima.

Posle otmice bebe u Hadžićima pojavile su se različite konstrukcije i sumnje o razlozima zašto je i kako do otmice došlo, ali je za sada izvesno da je ona dugo planirana i dobro organizovana.

Da podsetimo, Dedićeva je iznajmila automobil, obukla beli mantil, stavila hiruršku masku i stetoskop oko vrata kako bi sve uverila da je patronažna sestra. Pri dolasku u ulicu Igmanska pitala je devojčicu koja se igrala ispred gde se nalazi ulaz broj 19 i nakon što joj je devojčica pokazala uputila se prema stanu.

Ušla je kada je u stanu bila samo tetka bebe, i na prevaru je poslala u kupatilo da očisti vodu koju je navodno prosula. zatim je devojku zaključala i pobegla sa detetom. Za to vreme majka deteta je bila u opštini da prijavi bebu, a otac je bio na poslu.

Komšije koje su čule viku i buku kada je tetka lupala po vratima toaleta i dozivala pomoć. Pomogla joj je prva komšinica koja je oslobodila, a zatim je pozvana policija koja je vrlo brzo reagovala. U akciji pronalaska dečaka učestvovao je veliki broj policijskih službenika, tim tužilaca Tužilaštva, a obaveštena je i Granična policija BiH.

Lociran je mobilni Dedićeve i na osnovu snimaka nadzornih kamera utvrđeno je da je ušla u hostel "Ferijalac" na Marijin-Dvoru gde ju je policija pronašla i uhapsila.

Prema nezvaničnim informacijama, ona je muža u avgustu prošle godine, tokom letovanja, slagala da je trudna - i to je bio uvod u kobne događaje.

Ona je navodno kasnije tražila od lekara da joj izdaju potvrdu da je izgubila bebu, ali pošto je je nije dobila, morala je da se "porodi" - u njenom slučaju da donese tuđe novorođenče kao da je njeno - kako bi potkrepila svoju laž o trudnoći.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto printscreen Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track