Najnovije vesti

CELA HRVATSKA PRIČA O OVOM POLICAJCU IZ BiH: Dejan na filmski način spasao dvoje dece koje su nosili veliki talasi!
Foto: Facebook/Printscreen

HEROJ

CELA HRVATSKA PRIČA O OVOM POLICAJCU IZ BiH: Dejan na filmski način spasao dvoje dece koje su nosili veliki talasi!

Bosna i Hercegovina

Dejan Gvozden, policajac iz Bosanske Gradiške, bio je na letovanju u Hrvatskoj sa porodicom kada je video dvoje dece u nevolji.

Oni su bili u čamcu koga su talasi nosili ka pučini. Dejana, koji je boravio u auto-kampu Rača kod Senja, juče je nevreme zateklo na plaži.

"Nevreme i vetar su postajali sve jači kada su posetioci plaže uspaničeno počeli da pokazuju prema pučini gde se nalazio mali gumeni čamac sa dvoje bespomoćne dece. Jak vetar je otisnuo čamac na otvoreno more prema Golom otoku dok su deca dozivala u pomoć", naveo je Damir Dado Tulemija ističući podvig svog sugrađanina.

Senj, Ilustracija
Senj, Ilustracijafoto: Profimedia

To su bila deca nemačkih državljana, devojčica od 11 i dečak od osam godina. Tada je Dejan uzeo jedan slobodan čamac i njime isplovio ne razmišljajući ni časa o sopstvenoj bezbednosti. Uspeo je stigne čamac i uspešno vrati decu na obalu.

"Meni je čast što mogu ovakav podvig našeg sugrađanina da objavim, a Dejanu čestitam na hrabrosti i požrtvovanju. Nadam se da će i u Policijskoj upravi Gradiška Dejan biti adekvatno nagrađen pošto je na zaista hrabar način i u najboljem svetlu prezentovao i Gradišku i posao koji obavlja ovaj put u susednoj državi i to na odmoru", naveo je Tulemija, takođe iz Bosanske Gradiške.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...