OVO SE U MOSTARU NIKADA NIJE DOGODILO: Paula i Marin iz Holandije se zaljubili u gradu na Neretvi, pa rešili da se tu i venčaju! (FOTO)
Foto: Avaz.ba

I GRADONAČELNIK PRISUSTVOVAO

OVO SE U MOSTARU NIKADA NIJE DOGODILO: Paula i Marin iz Holandije se zaljubili u gradu na Neretvi, pa rešili da se tu i venčaju! (FOTO)

Bosna i Hercegovina -

Dvoje Holanđana, Paula van der Meren (37) i Marin van Bezoijen (42) juče su se venčali daleko od kuće, u Mostaru.

Zanimljivo je da su oni prvi par stranih državljana koji se venčao u Mostaru od administrativnog ujedinjenja grada 2004. godine.

Uz mladence su bili samo njihovi najbliži, Paulina deca i otac, Marinova majka i dvojica braće.

Kako je ispričao Marin, on je u Mostaru prvi put boravio pre 10 godina i od tada je dolazio nekoliko puta. U međuvremenu je upoznao Paulu, a pre šest godina su, sticajem okolnosti, doputovali zajedno u grad na Neretvu.

"Zaljubili smo se u ovom gradu. Kad smo razgovarali o tome da želimo da se venčamo, oboje smo hteli da se to dogodi u Mostaru. Zapravo, oboje smo i pre razgovora znali da će to biti u Mostaru", rekao je on.

foto: Avaz.ba

"Posetili smo mnogo bh. gradova i mesta, ali nam je Mostar ukrao srce. Tokom organizacije venčanja, upoznali smo mnogo divnih ljudi u Sarajevu i Mostaru. Moja venčanica je šivena u Sarajevu, tu je fotograf Igor iz Sarajeva, njegova supruga me našminkala, cveće je odavde", ispričala je Paula.

Sudbonosno “da” izrekli su pred matičarkom Azrom Batlak koja im je bila od velike pomoći.

foto: Profimedia

"Do sada smo imali vjenčanja gde je jedno od mladenaca iz BiH, ali je ovo, da su oboje stranci, prvi put", kazala je Batlakova, dok je ceremoniju prevodila Maja Simić.

Venčanju je prisustvovao i mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić koji im je zahvalio što su odabrali baš Mostar.

"Izuzetna mi je čast što ste izabrali naš grad i ja vam želim dug, zdrav i uspešan brak, kao i da vam Mostar bude inspiracija za zajedničku, bolju budućnost", kazao je Bešlić koji je mladencima poklonio monografiju “Mostar u slici i riječi”.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track