TUGA U BiH ZBOG SMRTI MLADIĆA: Porodica sumnja da je Muhamed (27) ubijen, jedan muškarac priveden! Zaštićeni svedok otkrio šta se sve dogodilo
Muhamed Vehabović, Foto: Avaz.ba

OBDUKCIJA POKAZALA

TUGA U BiH ZBOG SMRTI MLADIĆA: Porodica sumnja da je Muhamed (27) ubijen, jedan muškarac priveden! Zaštićeni svedok otkrio šta se sve dogodilo

Bosna i Hercegovina -

Šok, tuga i neverica vladaju u mestu Velika Brijesnica, nedaleko od Doboj Istoka, posle smrti 27-godišnjeg Muhameda Vehabovića.

Porodica tvrdi da je ovaj mladić ubijen, a iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona kažu da je jedan muškarac priveden, kao i da je iz Odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gračanica dostavljen izveštaj s velikim brojem izjava svedoka.

"Uhapšenom N.H. na teret se stavlja krivično delo prouzrokovanje smrti iz nehata. Na osnovu više uzetih izjava svedoka o zbivanjima kobne noći 12. jula, utvrđeno je da je osumnjičeni, posle verbalnog sukoba s oštećenim, fizički napao i udario rukom mladića Muhameda Vehabovića u glavu, koji je pao sa stolice", kažu u gračaničkoj policiji.

foto: Avaz.ba

Admir Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, rekao je juče da će se Tužilaštvo, po prijemu izveštaja, izjasniti o daljim koracima u vezi sa slučajem. Za sada je osumnjičeni N. H. na slobodi.

Te noći u kafiću u centru Velike Brijesnice došlo je do svađe između N. H. i Vehabovića. Osumnjičeni je, prema izjavama svedoka, udario Vehabovića pesnicom u glavu, a mladić je, prema obdukcionom nalazu, zadobio teške povrede. Nakon što je dovezen i ostavljen roditeljima nedaleko od kafića te im je rečeno da se napio, mladić je podlegao povredama u jutarnjim satima.

Ključni svedok

foto: RTRS

Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli juče je iz policije dostavljen iskaz zaštićenog svedoka iz Velike Brijesnice. Ovaj očevidac je, zbog lične i sigurnosti svoje porodice, a vođen svojom savešću, u ponedeljak oko 21 sat u policiji u Doboju, jer nije verovao policiji u Gračanici niti u Doboj-Istoku, dao iskaz o tome šta se sve uistinu događalo u noći 12. jula u kafani. On će biti krunski svedok u rasvetljavanju uzroka smrti mladića Muhameda Vehabovića.

Porodica tražila obdukciju

U porodici i dalje tvrde da je neshvatljiv odnos istražitelja u ovom slučaju, kad su i policija, postupajući tužilac, pa i lekar mrtvozornik, uveravali porodicu da obdukcija nije potrebna, jer nisu bili vidljivi tragovi nasilja. Demantovali su ih nalazi obdukcije, koju su tražili upravo članovi porodice. Da toga nije bilo, danas ne bi bilo ni istrage, jer bi se sve svelo na to da je mladić pijan pao na glavu i sam se povredio.

"Obdukcijom je utvrđeno i da Muhamed nije bio pod dejstvom alkohola, niti narkotičkih sredstava. On je ubijen. Nije nam jasno zbog čega su osobe koje su ga dovele tvrdile da je u alkoholisanom stanju. Da nismo uradili obdukciju istina o smrti mog brata bi otišla pod zemlju", ističe muhamedov brat Mirnes.

Kako je rekao, u noći sa 12. na 13. juli ove godine Muhamed je izašao u lokalni kafić, a 15 minuta posle ponoći su ga na kućna vrata ocu i majci dovela muškarca, od kojih je jedan vlasnik ugostiteljskog objekta.

"Oni su ocu i majci rekli da je Muhamed pijan te da su ga zbog toga doveli kući. Muhamed je bio u stanju iznemoglosti, a roditelji su ga stavili na krevet kako bi spavao. Ujutro mu je mobilni telefon zvonio, ali se on nije javljao pa su roditelji ušli u sobu kako bi ga probudili. S obzirom na to da se nije pomerao, otac je pozvao strica koji je potom pozvao lekare. Nakon dolaska ekipe utvrđeno je da je Muhamed preminuo", nastavlja Mirnes.

Kurir.rs/Avaz.ba/Klix.ba Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track