DEMOBILISANI BORCI BLOKIRALI PARLAMENT FBIH: Zaustavljali vozila i sukobili se sa nervoznim građanima! Napadnuti i novinari! (VIDEO)
Foto: YT Screenshot

traže svoja prava

DEMOBILISANI BORCI BLOKIRALI PARLAMENT FBIH: Zaustavljali vozila i sukobili se sa nervoznim građanima! Napadnuti i novinari! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Situacija pred Federalnim parlamentom, gde je danas održan protest demobilisanih boraca, izmakla je kontroli.

Borci su blokirali saobraćaj do Skenderije, dok neki od njih poručuju da se danas njihovo pitanje mora da rešiti. Blokirana je i glavna raskrsnica na Skenderiji.

Uprkos kiši, borci zaustavljaju vozila. Njih nekoliko stotina koji su bili pred Parlamentom raspoređuju se na druge lokacije. Ima i onih koji su legli na ulicu.

Tokom protesta došlo je do nemilih scena, jer je blokirada saobraćajnice na Skenderiji izazvala nervozu kod vozača.

Skup su obeležila dva incidenta, kada je jedan automobil pokušao nasilno da probije blokadu, koju su napravili demobilisani veterani iz FBiH, koji od jutarnjih sati protestuju ispred zgrade parlamenta tražeći ispunjenje svojih zahteva i kada su učesnici protesta napali fotoreportere portala Klix.ba i Aldžazire Balkans.

Prvo je došlo do guranja policajaca i boraca, a potom i do sukoba s građanima koji su u bili blokirani u automobilima. Ispred zgrade Parlamenta ostala je nekolicina boraca.

Njihov protestni skup organizovan je u isto vreme kada se održava sednica Doma naroda FBiH na čijem dnevnom redu je Predlog zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica.

Predstavnici demobilisanih boraca ušli su u salu Parlamenta FBiH jer duže od četiri sata čekaju na to, a nakon što ih je obezbeženje upozorilo, odbili su da izađu. "Nećemo izaći. Dovedite specijalce neka nas iznesu" - poručio je Drago Grbavac.

Predstavnicima boraca, naime, dozvolili da uđu u zgradu, ali ne i u salu dok na red ne dođe tačka dnevnog reda koja se njih tiče.

Kurir.rs/Vijesti.ba/Tanjug

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track