UŽAS U BANJALUCI: Penzioneru metalnim šipkama polomili obe noge, brutalno ga pretukli na kućnom pragu
Foto: Avaz.ba

motiv nepoznat

UŽAS U BANJALUCI: Penzioneru metalnim šipkama polomili obe noge, brutalno ga pretukli na kućnom pragu

Bosna i Hercegovina -

Dvojica napadača, maskirana kapuljačama, brutalno su pretukla penzionera Ibrahima Vrevića (60) ispred njegove kuće u banjalučkom naselju Vrbanja.

Napad se dogodio u petak oko 22.15 sati kada su dvojica nasrnula na Vrevića i brutalno ga izudarala metalnim šipkama i palicama.

Nesrećnom čoveku polomili su obe noge i naneli teške povrede glave s oštećenjem mozga, zbog čega mu je život i dalje ugrožen. Motiv napada nije poznat, a koristoljublje se isključuje s obzirom na to da iz kuće ništa nije ukradeno. Vrevićeva porodica priča da ništa nije ukazivalo da bi moglo doći do ovoga. Pričaju da je Ibrahim na terasi čistio povrće, pa je otišao u kuću da skuva kafu. Kada se vraćao na terasu, iznenada je napadnut.

Kuća ispred koje se dogodio napad
Kuća ispred koje se dogodio napadfoto: Avaz.ba

"Nasrnuli su na njega na kućnom pragu dok je izlazio na terasu noseći kafu. Udarali su ga metalnim šipkama, nalik pajserima, po glavi. Dobio je udarac u potiljak, potom u jedno, a zatim u drugo oko. Kada je pao na zemlju, nastavili su da ga brutalno udaraju po nogama, jer nisu mogli da dođu do glave", pričaju članovi porodice Vrević.

Za vreme napada, Ibrahimova supruga Esma bila je u kući i kada je videla batinanje, u šoku je počela da zapomaže i doziva pomoć, pa su napadači pobegli.

foto: Avaz.ba

"Videla je dvojicu napadača i obojica su preko lica imala kapuljače. Opisala ih je kao sitnije muškarce, ali nije im videla lica, niti boju kose", kažu članovi porodice.

Nikome nije jasno zašto je Ibrahim napadnut, jer govore da ni s kim nije bio u sukobu. Porodica i komšije opisuju ga kao izrazito dobrog, porodičnog čoveka. Nije sklon alkoholu. Ni s kim nije bio u sukobu i vodio je miran penzionerski život. Bavio se uzgojem koza, baštom i domaćinstvom, od čega i živi. Ceo rat proveo je u Banjaluci i do sada nikakvih neugodnosti nije imao.

Policija istražuje motiv napada
Policija istražuje motiv napadafoto: RTRS

Nema motiva

"Jednostavno, ne postoji nijedan mogući motiv za napad. Ne verujemo da je nacionalno motivisano, a da su hteli da ga opljačkaju, mogli su to učiniti, jer su vrata kuće bila otvorena. Ali, ništa nisu odneli, tako da je ceo napad potpuna misterija", pričaju Vrevićeva ćerka i supruga. Portparolka PU Banjaluka Marija Markanović kaže da je obavljen uviđaj i da se za napadačima traga.

"Policajci preduzimaju sve potrebne mere i radnje u cilju rasvetljavanja krivičnog dela teške telesne povrede koje se dogodilo u ulici Konstantina Velikog", rekla je.

Teške povrede

Nakon napada Ibrahim Vrević je sanitetskim vozilom Hitne pomoći prevezen u UKC RS i hospitalizovan u Službi na neurohirurgiju.

"Pacijent je zadobio teške povrede i odmah je zbrinut. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno, a sve dalje prognoze su preuranjene i neizvesne", rekao je dežurni lekar Ozren Kordić.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja