MINISTAR FINANSIJA BIH: Zvizdićevi stavovi nisu zvanični
Foto: Printscreen Youtube/TV1 HD

poručuje

MINISTAR FINANSIJA BIH: Zvizdićevi stavovi nisu zvanični

Bosna i Hercegovina -

Ministar finansija i trezora Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda poručio je u pismu hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću da stavovi predsednika Veća ministara BiH Denis Zvizdić o Pelješkom mostu nisu službeni stavovi tog tela, nego njegovi lični i njegove Stranke demokratske akcije (SDA).

Bevanda je podsetio da je Veće na sednici 19. jula 2017. jednoglasno usvojilo izveštaj ministra saobraćaja i komunikacija BiH Ismira Juske, u kojem se navodi da nema formalnih prepreka za izgradnju Pelješkog mosta i da to ne bi trebalo povezivati s Konvencijom o pravu mora.

U pismu Plenkoviću Bevanda napominje i da se Zvizdić o stavovima koje je izneo u pismu nije konsultovao sa članovima kolegijuma, niti je to pismo ponudio na izjašnjenje Veću.

Bevanda smatra da je njegova dužnost kao zamenika predsednika Veća ministara BiH da ukaže na eventualne štetne posledice koje mogu da nastupe po Bosnu i Hercegovinu, a s obzirom na to da je pismo u nekim medijima predstavljeno kao službeni stav zemlje.

Izrazio je nadu da lični stavovi pa ni stavovi stranke u ovom slučaju neće narušiti dobrosusedske odnose između Bosne i Hercegovine i Hrvatske, kao i da ovakvi pojedinačni stavovi neće dodatno negativno uticati na kredibilitet BiH i put ka njenom članstvu u EU, saopšteno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

Mediji su preneli da je iz Zvizdićeve kancelarije saopšteno da je on pismom zatražio od Plenkovića da se prekine gradnja Pelješkog mosta dok se ne reši pitanje granice na moru između dve države.

Kurir.rs/Tanjug Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track